Apple neaga dezvoltarea aplicatiei care faciliteaza transferul de date in Android

Apple neaga dezvoltarea unei aplicatii care permite transferul de date din iPhone in Android, ea urmand a fi similara celei numite Move to iOS, doar cu functionalitate inversa.

Apple transfer date AndroidDuminica un mare ziar britanic anunta faptul ca Apple dezvolta o aplicatie care va facilita transferul de date din iPhone in terminalele Android, presiunea pusa de catre operatorii de telefonie mobila din Europa fortand-o sa ia o asemenea decizie.

La aparitia acestui zvon compania Apple a reactionat foarte rapid, declarand pentru o publicatie americana ca nu are o asemenea aplicatie in dezvoltare in momentul de fata si ca obiectivul ei este de a convinge utilizatori Android sa faca trecerea la iPhone si nu invers.

Informatiile venite din Marea Britanie sustineau ca Apple ar fi fost fortata de operatori sa dezvolte aceasta aplicatie, altfel ei ar fi acuzat compania americana de practici neconcurentiale, lipsa sa impiedicand multi utilizatori sa paraseasca platforma Apple.

Apple ar fi fost de acord sa dezvolte aplicatia pentru a evita un proces cu operatorii de telefonie mobila, insa acum compania americana neaga intentia sa de a produce un asemenea software si indiferent daca el va fi lansat sau nu, reactia este normala.

There is no truth to this rumor. We are entirely focused on switching users from Android to iPhone, and that is going great.

Chiar daca Apple a fost sau nu de acord sa ofere un asemenea software, compania este prea manda pentru a recunoaste public asa ceva, asa ca nu cred ca va exista vreo confirmare pentru posibila sa existenta pana in momentul lansarii oficiale, daca va fi lansat.