iDevice-urile au intrecut PC-urile Windows in vanzari

In cursu anului 2015 compania Apple a realizat o noua premiera, reusind sa vanda mai multe iPhone, iPad si iPod Touch-uri decat s-au vandut PC-uri cu Windows in intreaga lume, realizarea fiind posibila multumita strategiei de marketing foarte agresive adoptate de catre ea.

iPhone intrece PC vanzariPentru prima oara in istorie, vanzarile de iPhone, iPad si iPod Touch au intrecut vanzarile de claculatoare cu sistem de operare Windows, compania Apple reusind o noua performanta  demna de laude din partea multor competitori.

Analistul roman Horace Dediu a creat graficul de mai sus in care estimeaza ca in cursul anului 2015 s-au vandut 275 de milioane de calculatoare cu sistem de operare Windows, cu 25 de milioane mai putin decat in intregul an 2014, scaderea fiind considerabila.

Tot in 2015 compania Apple a vandut 300 de milioane de iPhone, iPad, iPod Touch si Mac-uri, 10 milioane dintre toate fiind Mac-uri, deci restul de 290 de milioane sunt iDevice-uri care au inregistrat vanzari mai mari decat calculatoarele cu sistem de operare Windows.

Inainte sa priviti cu prea putina importanta aceasta realizare, trebuie sa luati in calcul faptul ca Apple produce singura iDevice-uri, in timp ce calculatoarele cu sistem de operare Windows sunt produse de mii de companii de pe planeta, majoritatea din China.

Ceea cea a realizat compania Apple este intrecut cel mai probabil doar de catre Samsung, insa in cazul coreenilor nu vorbim doar despre smartphone-uri premium si tablete, ci si despre extrem de multe telefoane foarte ieftine care reprezinta peste 70% din vanzarile sale de telefoane mobile.

Chiar si asa, Apple a reusit de una singura sa intreaca toata industria PC-urilor in vanzari, Mac-urile sale avand parte de o crestere usoara, insa nesemnificativa in comparatie cu piata globala a calculatoarelor.