Split View ar fi mult mai util cu aceasta functie

Split View este un sistem creat de catre compania Apple special pentru iPad, el fiind oferit incepand cu iOS 9 si permitand vizualizarea de doua aplicatii in acelasi ecran al tabletelor, functia fiind ceruta de ani de zile de catre utilizatori.

Din pacate interactiunea dintre aplicatii nu este posibila fara a face trecerea de la una la alta luand degetul de pe ecran, insa un concept aparut in cursul zilelor trecute ne arata cat de util ar putea fi Split View pentru partajarea de fisiere folosind drag & drop.

Practic utilizatorul ar selecta un fisier intr-o aplicatie si fara a-i da drumul l-ar trage in a doua aplicatie unde i-ar da drumul si ar initia transferul de date intre cele doua aplicatii fara niciun fel de cautare a aplicatiei prin sistemul Share Sheets al iOS.

Tehnica prezentata mai sus are la baza o librarie numita CoreDragon, aceasta facilitand transferul de informatii intre aplicatii printr-o versiune modificata a sistemului drag & drop existent in OS X, iar daca Apple ar oferi nativ asa ceva pentru iPad, ar bucura foarte multa lume.

Voi ce parere aveti ?

1 COMENTARIU