O postare Facebook ar putea duce o femeie in inchisoare

O femeie din SUA ar putea fi inchisa din cauza unei postari publicate pe Facebook in care a folosit functia tag pentru a face referire la o persoana si o postare pe care aceasta a publicat-o in cadrul retelei de socializare.

Mai exact, femeia in cauza avea o interdictie, impusa de un ordin de restrictie, de a intra in contact cu familia sotului sau, insa aplicarea unui tag pentru o postare a surorii acestuia ar putea-o duce in inchisoare pentru un an de zile, conform unei publicatii americane.

Un judecator american a decis ca femeia a incalcat ordinul de restrictie prin utilizarea functiei de tagging a Facebook deoarece a intrat in contact cu sora sotului sau prin notificarea pe care aceasta a primit-o cand acel tag a fost aplicat, iar ordinul de restrictie interzice orice fel de comunicatii electronice intre parti.

Desi avocatul femeii a incercat sa convinga instanta ca reteaua de socializare Facebook nu era mentionata clar in ordinul de restrictie pentru interdictia de comunicare, judecatorul a afirmat ca documentul specifica interdictia de a intra in contact cu persoana chiar si prin mediul electronic, deci el a fost incalcat.

When you’re tagged on Facebook, you receive a notification. This is what led to Gonzalez being charged with second-degree criminal contempt. This can lead to a year in jail. Acting Westchester County Supreme Court Justice Susan Capeci reportedly disagreed. She said that the phrase in the protection order that read “by electronic or any other means” was sufficient to cover any Facebook communication.

Saptamana trecuta v-am vorbit despre un recidivist care a fost condamnat la 15 ani de inchisoare din cauza unei poze publicate pe reteaua de socializare Facebook si acum avem o noua dovada a faptului ca multe lucruri nu trebuie publicate pentru ca toata lumea sa le poata vedea.