Smartphone-urile ar putea avea ecrane care isi schimba forma

Nu stiu cati dintre voi vor fi interesati de tehnologia despre care vom vorbi in continuare, insa ea le-ar putea permite ecranelor smartphone-urilor sa isi schimbe forma si sa afiseze diverse obiecte in relief chiar pe suprafata lor.

In imaginea de mai sus puteti vedea un concept al unei tablete al carei ecran este capabila sa creeze caractere Braille in relief pentru persoanele cu deficiente de vedere, tehnologia din spatele sau fiind uimitoare si capabila sa schimbe lumea smartphone-urilor, asa cum oe stim.

Pentru a putea afisa caractere in relief pe ecranele smartphone-urilor sau tabletelor, tehnologia are la baza microfluide si un sistem pneumatic, cercetatorii care au creat-o folosind lichid sau gaz pentru a modifica suprafata ecranului si a afisa caractere in relief.

Dupa cum puteti observa din clipul video de mai jos, forma caracterelor se poate schimba extrem de rapid, deci practic nu exista limitari cu privire la ceea ce poate fi afisat pe suprafata ecranului, deci teoretic orice fel de forme ar putea fi vizibile pentru utilizatori.

Promitand un dispozitiv care nu este mai gros decat un smartphone sau o tableta normala, cercetatorii sustin ca au creat un ecran cu multiple straturi care este capabil sa afiseze caracterele exact precum vedeti in clip, tehnologia in sine fiind impresionanta pentru un terminal mobil.

O echipa de cercetatori ai universitatii din Michigan au creat aceasta tehnologie si desigur ca ea este foarte departe de implementare in terminalele mobile, asa ca utilizatorii vor avea de asteptat cativa ani pana cand ea ar putea fi disponibila pentru publicul larg.