Brotli va face Google Chrome mult mai rapid

Google Chrome OS XGoogle Chrome va deveni cu 26% mai rapid multumita Brotli, compania americana Google pregatind un update major pentru browserul dedicat calculatoarelor si probabil multi dintre voi veti fi bucurosi sa il instalati dupa ce va fi disponibil public.

Brotli este un nou algoritm de compresie al paginilor web, compania Google sustinand ca el poate face incarcarea paginilor web cu pana la 26% mai rapida decat pana in prezent, el fiind anuntat acum 4 luni, dar neimplementat in vreo versiune a Google Chrome.

Brotli pare sa fie acum pregatit pentru a fi disponibil in Google Chrome, urmatoarea versiune a browserului pentru calculatoare urmand a oferi aceasta functionalitate pentru utilizatori, utilizarea sa urmand a reduce atat traficul de date facut la incarcare apaginilor, cat si consumul de energie al bateriei.

Separat de Google, si compania Mozilla a anuntat implementarea Brotli in Firefox in viitorul nu foarte indepartat, insa pana cand se va intampla acest lucru ramanem doar cu versiunea care va fi disponibila in Google Chrome pentru toata lumea.

Desi Brotli se anunta a fi un update major pentru Google Chrome, el va functiona doar cu website-urile care se incarca folosind conexiuni HTTPS, deci va fi util pe idevice.ro.