Foxconn vrea sa cumpere Sharp cu 5.3 miliarde de dolari

Foxconn intentioneaza sa achizitioneze compania Sharp pentru suma de 5.3 miliarde de dolari, taiwanezii facand aceasta oferta conducerii unuia dintre cei mai mari furnizori de ecrane pentru iDevice-urile companiei Apple.

Sharp a fost scapata de faliment de 2 ori in 3 ani de catre bancile japoneze, insa are atat de multe datorii incat nu-si mai poate mentine fabricile in functiune, iar cei de la Foxconn se arata dispusi sa cumpere compania si sa preia toate datoriile pe care aceasta le-a adunat in atatia ani.

Guvernul japonez nu este un fan al ideii ca Sharp as fie vanduta catre taiwanezi si a facut o oferta de cumparare prin grupul Innovation Network, detinut in majoritate de catre Japan Display, insa aceasta nu este la fel de buna precum cea facuta de catre Foxconn.

Practic taiwanezii de la Foxconn au facut o oferta extrem de avantajoasa pentru achizitionarea Sharp in ideea de a convinge conducerea sa ia o decizie bazata doar pe ratiuni financiare si nu politice, aceasta conducere urmand a ramane in functie, chiar daca a bagat Sharp in faliment.

FOXCONN, THE TAIWANESE COMPANY THAT ASSEMBLES THE BULK OF THE WORLD’S IPHONES, HAS OFFERED ABOUT ¥625 BILLION ($5.3 BILLION) TO TAKE OVER TROUBLED JAPANESE ELECTRONICS MAKER SHARP CORP., ACCORDING TO PEOPLE FAMILIAR WITH THE MATTER. SHARP, WHICH HAS BEEN BAILED OUT REPEATEDLY BY BANKS, IS SET TO REVIEW A COMPETING OFFER FROM INNOVATION NETWORK CORP. OF JAPAN, A GOVERNMENT-BACKED INVESTMENT FUND.

Foxconn a mai avut acum cativa ani intentia de a cumpara o buna parte dintre actiunile Sharp, insa aceasta achizitie nu s-a finalizat, asa ca acum incearca sa cumpere intreaga companie si probabil are cateva idei bune pentru a-i creste profitabilitatea in viitor.

Daca Foxconn va cumpara Sharp, atunci va furniza nu doar iPhone-uri asamblate catre Apple, ci si o parte dintre ecranele folosite in toate iDevice-urile, insa ramane de vazut daca oferta sa va fi acceptata de catre conducerea Sharp, desi alta mai buna nu exista.