Vanzari record pentru iPhone in T4 2015

iPhone-urile companiei Apple ar fi inregistrat vanzari record in T4 2015 conform analistilor americani de la USB, acestia estimand ca Apple se asteapta la incasari foarte mari de pe urma celui mai popular smartphone existent pe piata in momentul de fata.

Conform analistilor de la UBS, compania Apple ar fi vandut 75 de milioane de terminale iPhone in ultimele 3 luni ale anului 2015, pretul mediu de vanzare al unui iPhone in aceasta perioada fiind de 662 de dolari, deci Apple ar fi incasat 49.65 de miliarde de dolari de pe urma lor.

Daca informatia se va dovedi a fi adevarata, atunci pretul mediu de vanzare al iPhone ar urma sa scada fata de valoarea de 687 de dolari inregistrata in T4 2014, deci vorbim despre o scadere de 5% care sugereaza faptul ca terminalele ieftine au avut o pondere mai mare in total.

Aceasta este concluzia analistilor care sustin ca 67% dintre iPhone-urile vandute in SUA ar fi iPhone 6S si iPhone 6S Plus, procentul fiind cu 8 unitati mai mic decat cel inregistrat in T4 2014 pentru terminalele de top vandute atunci de catre compania Apple.

Practic lumea nu cumpara mai putine iPhone-uri decat in anii trecut, ci cumpara modelele mai ieftine vandute de catre Apple, iar acest lucru sugereaza faptul ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus nu sunt la fel de convingatoare precum iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

In T4 2014 compania Apple a vandut 74.5 milioane de terminale iPhone, deci daca anul acesta va anunta vanzari de 75 de milioane de unitati, atunci vorbim despre o crestere nesemnificativa pentru cifra totala si despre un semn pentru investitori ca trebuie sa vanda actiuni.

Apple va anunta rezultatele financiare pentru T4 2015 martea viitoare si va fi extrem de interesant de vazut ce cifre ne vor fi prezentate.