Doua treimi dintre romani au aparate foto

 Fie ca vorbim de aparatul foto, smartphone sau camera de filmat, putem sa surprindem cadrele care ne intereseaza rapid si in timp real. Apoi fiecare le prelucreaza cum doreste, direct pe aparat si cu un simplu click le trimitem celor apropiati, sau le postam pe internet.

Vanzarile aparatelor foto au crescut in ultimul an aproape 15% si duc piata spre 50 de milioane de euro. Astfel s-a ajuns la faptul ca doua treimi dintre romani au aparate foto.

Noi romanii suntem intradevar mari amatori de fotografie, si de cand cu mania Facebook, WhatsApp si Instagram, am dus la explozia afacerilor cu camere foto. Astfel ca, romanii cumparata de regula aparate cuprinse intre 150 si 500 de euro. Si, pentru ca tehnologia a evoluat, si vanzarile de smartphone-uri cu, camere performante au inceput sa muste din segmentul consacrat de aparatele foto.

S-a observat deasemenea si o schimbare in randul interesului femeilor in ceea ce priveste fotografierea. Astfel ca, in 2012 erau 90% barbati si 10% femei care realizau fotografii, acum avem 50% femei si 50% barbati. Interesul femeilor fiind din ce în ce mai mare.

Voi in general pe ce va bazati cand vine vorba de fotografiere? Pe aparatul foto sau pe camera smartphone-ului?