Prima Pagina iPhone iPhone genereaza in 3 luni mai multi bani decat Android in 8...

iPhone genereaza in 3 luni mai multi bani decat Android in 8 ani

iPhone a generat intr-un singur trimestru fiscal mai multi bani decat Android in toata existenta sa, informatia venind dintr-un proces aflat in derulare intre Google si Oracle in momentul de fata, insa ea nu este surprinzatoare.

Conform celor de la Google, Android a generat incasari de 31 de miliarde de dolari in toata existenta sa si un profit de 22 de miliarde de dolari, asta in conditiile in care iPhone-urile au inregistrat incasari de 32 de miliarde de dolari doar in perioada iulie – septembrie 2015, adica T3 2015.

Diferenta dintre incasarile generate pentru Apple si Google este enorma, dar desi Google lanseaza cate doua smartphone-uri anual, ele nu sunt la fel de populare precum cele ale Apple, fiind dedicate in principal dezvoltatorilor de aplicatii si nu utilizatorilor obisnuiti.

In aceasta idee, majoritatea banilor generati de catre Android vin din Google Play si afisarea de reclame in terminalele Google, asta si pentru ca Google licentiaza Android-ul gratuit catre producatorii terti, evitand sa ceara vreun ban pentru implementarea sistemului de operare in smartphone-uri si tablete.

In final, comparatia nu trebuie privita foarte strict deoarece Apple si Google si-au construit business-urile diferit, insa chiar si asa este interesant de stiut care este diferenta intre banii castigati de catre Apple si Google din segmentul smartphone-urilor, ambele companii vanzand smartphone-uri sub brand propriu chiar daca niciuna nu le produce efectiv.

 • Viorel Predatorul

  Comparatia este putin incorecta. Se compara vanzarile hardware cu vanzarile unui sistem de operare. Nu este clar cum monetizeaza Google ceea ce inseamna Android. Prin Android, Google si-a creat infrastructura pentru dezvoltarea altor servicii din care scoate bani din publicitate. Astazi, sunt sute de milioane de utilizatori de YouTube la purtator, de Gmail, de Search, etc.
  In plus, toate datele colectate sunt inestimabile, pentru ca ajuta Google sa ajute oamenii cu informatii despre preferintele lor, etc.

 • sorin

  Chiar nu am inteles ce se compara aici . De vanzarile de telefoane nu poate fi vorba pt ca cele cu Android sunt de vreo 6,5 ori mai multe – chiar daca sunt destule mai ieftine ,sunt cel putin tot atatea scumpe ca si iPhone-uri . De vanzare de publicitate , acolo Google castiga clar . Poate vanzare de aplicatii ? Nici acolo diferenta nu e asa mare .
  Sau poate se compara vanzarile de iPhone pe trei luni cu cele de Nexus in 8 ani – acolo poate sa fie adevarat , dar nu vad ce importanta are asta . Google nu urmareste sa faca profit din Nexus .

 • Google vinde si Nexus-urile, deci nu e chiar asa arbitrara comparatia.

 • Viorel Predatorul

  Ai dreptate, însă comparația nu este ‘Google vs Apple’ pe segmentul “mobile”, ci ‘Android vs iPhone’ . Măcar dacă ar fi fost ‘Android vs iOS’ sau ‘Nexus vs iPhone’.

 • Costi

  comparatia asta e facuta de cineva doar ca sa arate cat de mare si tare e apple..apple a vandut mai multe iphoane decat a vandut ion mere la piata,apple ..

 • sorin

  M-am documentat – e clar . E vorba de venitul pe care il face Google de pe urma Android-ului . Deci , cum Android e gratis , Google face venit doar de pe urma reclamei din Play Store sau motorul de cautare . Nexus nu intra in discutie .
  Inteligenta comparatie totusi intre un vanzator de hardware si un promotor de publicitate !