iPhone genereaza in 3 luni mai multi bani decat Android in 8 ani

6

iPhone a generat intr-un singur trimestru fiscal mai multi bani decat Android in toata existenta sa, informatia venind dintr-un proces aflat in derulare intre Google si Oracle in momentul de fata, insa ea nu este surprinzatoare.

Conform celor de la Google, Android a generat incasari de 31 de miliarde de dolari in toata existenta sa si un profit de 22 de miliarde de dolari, asta in conditiile in care iPhone-urile au inregistrat incasari de 32 de miliarde de dolari doar in perioada iulie – septembrie 2015, adica T3 2015.

Diferenta dintre incasarile generate pentru Apple si Google este enorma, dar desi Google lanseaza cate doua smartphone-uri anual, ele nu sunt la fel de populare precum cele ale Apple, fiind dedicate in principal dezvoltatorilor de aplicatii si nu utilizatorilor obisnuiti.

In aceasta idee, majoritatea banilor generati de catre Android vin din Google Play si afisarea de reclame in terminalele Google, asta si pentru ca Google licentiaza Android-ul gratuit catre producatorii terti, evitand sa ceara vreun ban pentru implementarea sistemului de operare in smartphone-uri si tablete.

In final, comparatia nu trebuie privita foarte strict deoarece Apple si Google si-au construit business-urile diferit, insa chiar si asa este interesant de stiut care este diferenta intre banii castigati de catre Apple si Google din segmentul smartphone-urilor, ambele companii vanzand smartphone-uri sub brand propriu chiar daca niciuna nu le produce efectiv.