iPhone si posibila prima scadere a vanzarilor din ultimii ani

T1 2016 este anuntat de tot mai multi analisti ca fiind trimestrul fiscal in care compania Apple ar urma sa inregistreze o scadere a vanzarilor de terminale iPhone si asta in baza faptului ca partenerii inregistreaza mai putine comenzi pentru componente din partea celor din Cupertino.

Desi este normal ca vanzarile pentru un inceput de an sa fie mai mici decat cele inregistrate in oricare alta parte a anului, analistii sunt speriati de cateva saptamani ca Apple va anunta prima scadere a vanzarilor de iPhone-uri intr-un trimestru fiscal.

Aceste temeri sunt alimentate astazi de noi proiectii facute de catre partenerii asiatici ai celor de la Apple, ei anuntand analistii ca se asteapta ca profitul lor sa scada simtitor din cauza faptului ca Apple a redus comenzile pentru urmatoarele trei luni, lucru perfect normal de altfel.

In ciuda acestui lucru, analistii sustin ca iPhone 6S si iPhone 6S Plus contin prea mutine functii noi si importante pentru a sustine cresterea vanzarilor de terminale iPhone, deci T1 2016 ar urma sa fie primul trimestru fiscal din istoria iPhone cand Apple va anunta o scadere in vanzari.

Some of Apple Inc’s main Asian suppliers expect revenues and orders to drop this quarter, indicating iPhone sales are almost certain to post their first annual decline since the flagship product was launched almost a decade ago. The forecasts of lackluster sales by companies including Taiwan Semiconductor Manufacturing Co (TSMC), the world’s biggest contract chipmaker, and smartphone camera lens producer Largan Precision Co Ltd add to concerns about Apple’s outlook amid slowing global demand for smartphones.

Reprezentantii companiilor partenere ale Apple spun ca deocamdata cererea pentru terminale iPhone este foarte mica si de aici s-a decis sa se reduca partial comenzile pentru componente, insa din nou va spun ca acest lucru este perfect normal in aceasta perioada.

Avand in vedere ca in fiecare an analistii exagereaza cu privire la vanzarile de iPhone-uri in aceasta perioada, e putin probabil ca vanzarile de iPhone-uri sa fie chiar atat de mici precum se estimeaza.