Netflix incepe sa blocheze VPN-urile

Netflix a inceput sa blocheze VPN-urile care le permit utilizatorilor sa vizualizeze intreaga baza de continut multimedia a companiei americane fara vreo restrictie geografica, tinandu-si promisiunea facuta cu doar cateva saptamani in urma.

Atunci un reprezentant al Netflix a afirmat ca a sa companie va incepe sa blocheze serviciile VPN care permit inlaturarea restrictiilor geografice si ofera acces la intreaga baza de continut multimedia, iar mesajul de din imaginea de mai sus a fost primit zilele acestea de catre unii utilizatori care le folosesc.

Primind acest mesaj, utilizatorul care a oferit imaginea a discutat cu reprezentantii companei care ofera serviciul VPN, acestia oferindu-i un alt server VPN care a functionat pentru o perioada scurta de timp inainte de a fi blocat de catre cei de la Netflix.

Practic, Netflix incepe sa blocheze serviciile VPN cunoscute si IP-urile noi pe care acestea le inchiriaza pentru a-si mentine serviciile in functiune, asa ca exista posibilitatea ca orice tentative de a eluda restrictiile celor de la Netflix sa fie inutile, cel putin deocamdata.

Reprezentatii serviciilor VPN sustin ca deocamdata cei de la Netflix nu sunt foarte agresivi cu restrictionarea accesului prin VPN, insa acest lucru s-ar putea schimba in perioada imediat urmatoare dupa ce sistemul de blocarea al VPN-urilor va fi scos din versiune beta.