Am testat Apple TV 4 – ce mi-a placut si ce nu

Saptamana trecuta am testat Apple TV 4, sau mai clar spus m-am jucat cu produsul celor din Cupertino, el fiind laudat de unii si criticati de catre altii, iar asta pe foarte buna dreptate deoarece el are puncte forte, dar si foarte multe puncte slabe.

Inainte de toate, Apple TV 4 este mic, foarte mic, iar design-ul sau si telecomanda creata de catre compania Apple iti dau senzatia unui produs premium, dar asta doar pana cand incepi sa folosesti interfata de utilizator invechita si parca gandita pentru o era de foarte mult timp apusa.

Va spun sincer ca a controla interfata de utilizator a Apple TV 4 folosind touchpad-ul tastaturii mi se pare o metoda foarte buna de a chinui utilizatorii, iar din multe puncte de vedere interfata seamana cu cea a unui smart TV, adica un concept batran care nu mai este de mult atractiv.

Desi Apple TV 4 are hardware potent, am intalnit unele aplicatii native si unele jocuri care nu se miscau chiar atat de fluid la deschidere, insa aceasta problema este intalnita la toate iDevice-urile, asa ca de ce nu si la un micut mediaplayer care este gandit pentru filme dar nu suporta 4K.

Controlarea jocurilor folosind touchpad-ul sau giroscopul din telecomanda nu mi-a geenrat impresia unei revolutii in domeniul gaming-ului, asa cum era prezentat Apple TV 4, dar pe de alta parte nici ideea de a invarti iPhone-ul in diverse moduri pentru a simula controlarea unui volan nu mi se pare o idee foarte buna.

Pe de alta parte, Apple TV 4 este o metoda excelenta de a face mirroring de pe iPhone sau iPad la nevoie pentru o varietate de continut multimedia si acesta este practic unul dintre principalele sale puncte forte.

testat Apple TV 4

Desigur ca accesarea librariei video a iTunes Store folosind Apple TV 4 este un beneficiu enorm, daca locuiesti intr-o tara in care ai acces la altceva, in caz contrar te poti multumi cu Netflix, unul limitat, dar totusi disponibil intr-un final in Romania.

Cu aplicatiile potrivite Apple TV 4 poate deveni o reala solutie de a va transforma camera intr-un mic cinema, iar in Romania cam aceasta este principala functionalitate a produsului Apple din moment ce nu avem acces la majoritatea serviciilor video gandite pentru el.

Apple TV 4 este util pentru cei care traiesc in tari unde accesul la servicii de streaming video este liber, insa in Romania in afara jocurilor nu chiar atat de atractive, va puteti multumi cu un intermediar pentru streaming video.

As recomanda cuiva sa-si cumpere Apple TV 4 ? Ca sa fiu sincer, cred ca o consola ar fi mult mai utila, este ceva mai scumpa, dar ofera o functionalitate pe care Apple TV 4 nu o va avea vreodata in existenta sa.

Daca totusi sunteti interesati de Apple TV 4, il puteti cumpara la preturi relativ decente.