Apple News va vinde abonamente pentru utilizatori

Apple News, aplicatia creata de catre compania Apple pentru a le permite utilizatorilor de iDevice-uri sa renunte la Flipboard pentru a citi articole de pe website-uri din SUA, va permite vanzarea de abonamente direct prin intermediul sau, anumiti publisheri urmand a lucra cu Apple.

Apple a recunoscut acum cateva saptamani ca nu a contorizat in mod corect utilizatorii Apple News, dar diversi parteneri s-au plans ca platforma nu genereaza bani din reclamele afisate prin intermediul Apple, asa ca acum cei din Cupertino incearca o noua strategie pentru a nu pierde publisherii.

Apple va permite vanzarea de abonamente de catre publicatiile interesate sa-si ofere continutul in acest mod prin intermediul aplicatiei Apple News, utilizatorii putand plati o suma lunara pentru a accesa continutul care cel mai probabil nu va avea reclame afisate.

Aceasta este o masura destul de disperata a celor de la Apple care probabil sunt presati de publisheri sa ofere noi metode de a genera venituri din Apple News, asta pentru ca echipele de jurnalisti nu muncesc gratuit in redactii si publicatiile au nevoie de bani pentru a supravietui.

Apple Inc is working to make subscription content available through its News app, giving publishers with paywalls a new way to control who sees their articles, two sources familiar with the matter said. It is unclear how Apple would authenticate subscribers or if it would take a cut of payments from readers who become subscribers through the app. Apple declined to comment.

Pentru a face totul posibil compania Apple va permite cel mai probabil marcarea unor articole ca fiind disponibile doar pentru utilizatori care cumpara abonamente prin in-app purchase-uri, insa deocamdata nimeni nu stie cum functioneaza mecanismul.

Apple News a fost lansata in SUA anul trecut si in afara Apple nimeni nu lauda sistemul, asta pentru ca Apple cearca sa forteze detinatorii de website-uri sa foloseasca aplicatia sa pentru ca ea sa incaseze o treime din banii generati de reclamele afisate in feed-urile website-urilor.