Lucruri cunoscute si necunoscute despre tehnologie ce ar putea sa va amuze

Dupa cum deja stim cu totii, vietile noastre se invart in jurul tehnologiei tot mai mult cu trecerea anilor. Exista intotdeauna ceva nou de prezentat fiintelor umane, atunci cand vine vorba de tehnologie, si niciodata nu incetam de a deveni plictisiti de ea. Exista totusi o multime de lucruri despre tehnologie care ne intereseaza sau ne… amuza. Luati o pauza si continuati-va lectura pentru a afla cateva lucruri despre tehnologie pe care probabil le stiati, le constientizati sau nu le stiati, si care, pe alocuri, va pot amuza.

  1. Majoritatea utilizatorilor de calculatoare clipeste de 7 ori pe minut, in comparatie cu rata normala de clipire de 20 de clipiri pe minut.
  2. E-mail-ul a fost inventat inainte de web
  3. Locuinta de Bill Gates a fost proiectat utilizizand un calculator Macintosh.
  4. Carcasa initiala Macintosh care a fost creata in cursul anului 1982, si contine 47 de semnaturi ale diviziei de membri Apple Macintosh.
  5. Doug Engelhard a inventat primul mouse care a fost facut din lemn. Mouse-ul a fost creat in 1964.
  6. Intr-o zi obisnuita a unui dactilograf, degetele lui “calatores” cu o rata medie de aproximativ 12.6 mile pe zi.
  7. Statul Alaska este singurul stat ale carui litere pot fi tastate intr-un rand drept la tastatura.
  8. Exista mai mult de un milion de nume de domenii care sunt inregistrate online pe luna.
  9. Site-ul de social media MySpace are aproximativ 110 de milioane de utilizatori inregistrati. In cazul in care site-ul de social media ar considerat o tara, ar fi al 10-lea cea mai mare, imediat dupa Mexic.
  10. Tastatura Dvorak este cunoscuta a fi mai eficienta si de 20 de ori mai rapida decat querty.
  11. Primul banner online de publicitate a fost creat si utilizat in anul 1994.
  12. Hewlett Packard, care este mai mult cunoscut sub numele de HP, a fost inventat intr-un garaj din Palo Alto pe parcursul anului 1939.
  13. Din acest an, pana in prezent, exista 17 miliarde de dispozitive care sunt conectate sau legate la internet si utilizareaza internetul.
  14. Aproximativ 1 din 8 cupluri si-au intalnit jumatatea pe internet in ultimii ani.
  15. Dacă sunteti in stare sa gasiti o cale de a hack-ui Facebook, compania va ofera 500$.
  16. Exista aproximativ 1 miliard de conturi “instant messenger” care sunt active în jurul lumii.

4 COMENTARII

  1. Stai liniștit, nu mai are de mult timp obiceiul de a mai corecta articolele după ce le-a postat.

    Înainte, când scria 7-10-15 articole pe zi, putea să mai și corecteze când îi atrăgea cineva atenția asupra unei greșeli; greșeală care, lăsată acolo, dezinformează miile de cititori, iar din momentul semnalării, dacă nu se iau măsuri, se poate spune că dezinformează intenționat cititorii.

    Acum, când scrie 7-10-15 – da, e același număr, nu e o greșeală – articole pe zi, nu îl mai interesează că-i spui tu sau altul că a greșit, uneori flagrant. Des apar greșeli de scriere, cuvinte repetate, cuvinte lipsă, litere sau spații mâncate, dar cel mai grav, chiar și informații eronate sau fictive.

    Poate că interesul ăsta scăzut e din pricina postacilor mono-neuronați care comentează doar la titlu și la poze, că doar n-or fi proști să citească articolul înainte să pună întrebări cretine (al căror răspuns e, de obicei, în prima frază a articolului) sau să dea o flegmă, că nu le place poza. Cine știe?

  2. Prietene, crede-mă că nicăieri (în interfața pe care o văd eu) nu (mai) scrie cine e autorul articolului. Asta, 1.
    2. Tot necorectat e și acum, vrei să spui că nu poți corecta un articol scris de Undercover?!
    3. Jumătate din articole au greșeli de scriere, dar asta contează mai puțin. Ăsta un blog personal până la urmă, așa că se înțelege când mănânci o literă din diverse motive – grabă, oboseală etc
    4. Sunt unele articole în care greșești informația, denaturezi sensul, deci dezinformezi, că la o literă pusă prost, își dă omul seama că ai greșit, dar când una scrie în textul tău și alta e realitatea descrisă de sursa citată sau de poza atașată, rezultă CanCan. Aici e buba.
    Nu spun că o faci intenționat pentru că știu că nu-i așa. Dar ai vina că nu te sinchisești să mai corectezi nici când îți este atrasă atenția în mod constructiv.

    Pe lângă asta, ai început să fii cam acid în comentarii, să dai peste nas, să fii ironic la adresa unora, lucru total neconstructiv. Lasă-i pe alții să arunce cu căcat, tu fii admin imparțial! Injurii – șters comentariu. Repetat – block.
    Acum doi-trei voiai să împaci pe toată lumea, erai foarte interesat și implicat, acum te doare-n p&@€.
    Nu zic, te-oi fi săturat și tu de toți bădăranii de “îți trec pragul”, dar n-ai încotro!