Tehnologia “Vein Viewing” ajuta la vizualizarea venelor

 Cred ca nu doar mie mi se intampla ca de fiecare data cand ajung intr-un spital, fie pentru donatii de sange, fie pentru alte investigatii, sa nu mi se gaseasca venele. Astfel ca, tehnologia Vein Viewer care ajuta la vizualizarea venelor, vine in ajutorul celor ca mine.

Principiul acestei tehnlogii se bazeaza pe lumina infrarosie, care scoate in evidenta hemoglobina din vene. Se merge dealungul bratului cu dispozitivul, se vizualizeaza venele, imaginea este apoi capturata, procesata si proiectata digital in timp real direct pe suprafata pielii. Pentru a intelege mai bine principiul, urmariti clipul video de mai jos.

Tehnologia avanseaza, dar la noi mai greu. N-am intalnit din pacate astfel de dispozitive in Romania si oricum dar daca ar fi sa ma intrebati pe mine, mi se pare ca, in unele cazuri, nu ofera inca imbunatatiri imense in practica. Si spun asta si pentru ca, aceasta tehnlogie Vein Viewer pe alocuri ar da gres, pentru ca in anumite cazuri detecteaza tendoane, in loc de vene!? Cel putin asta sustin cei care au reusit sa testeze dispozitivul.