Apple Watch si Apple TV au inregistrat vanzari record

Desi vanzarile de terminale iPhone nu mai inregistreaza cresterile de anul trecut, compania Apple a dat totusi lovitura cu Apple Watch si Apple TV 4, aceste doua produse inregistrand vanzari record pentru cei din Cupertino, sau cel putin asta a afirmat Tim Cook in cursul serii trecute.

Tim Cook a afirmat ca Apple Watch a inregistrat vanzari record in luna decembrie a anului trecut si asta pentru ca produsul a fost unul dintre favoritele cumparatorilor pentru a oferi cadouri in preajma Craciunului, dar desigur ca nu au fost oferite cifre privind vanzarile sale.

Apple Watch a fost vandut cu reduceri semnificative atat in perioada Black Friday, cat si in preajma Craciunului, asa ca este normal sa vorbim despre vanzari record pentru acest produs din moment ce pretul sau de baza a scazut si la jumatate in foarte multe cazuri.

Apple TV 4 a fost lansat de catre compania Apple la sfarsitul anului trecut si pentru ca vorbim despre un produs complet nou, era normal ca vanzarile sa fie mari la inceput, insa nici in acest caz compania Apple nu a oferit detalii privind numarul de unitati vandute in intreaga lume.

Desi Apple nu spune clar cate unitati ale Apple Watch sau Apple TV 4 au fost vandute pe glob, pentru ca aceste cifre sunt cu siguranta mult mai mici decat zecile de milioane de unitati asteptate de catre analisti, cei din Cupertino integreaza incasarile in categoria Other a declariilor fiscale.

In T4 2014 compania Apple a raportat incasari de 2.7 miliarde de dolari in cateogoria Other, in care era inclus Apple TV 3, iar in T4 2015 incasarile in aceasta categorie au crescut la 4.35 de miliarde de dolari, deci vorbim despre vanzari cu 1.65 miliarde de dolari mai mari multumita Apple Watch si Apple TV 4.