Samsung preia o noua strategie a Apple

Samsung Galaxy S7 urmeaza sa fie lansat in luna martie de catre compania Samsung, iar cu aceasta ocazie coreenii vor copia o noua strategie a companiei Apple in ideea de a isi creste vanzarile de smartphone-uri, asta desi Apple nu a avut un succes extraordinar.

Mai exact, impreuna cu Samsung Galaxy S7 compania Samsung intentioneaza sa lanseze un program similar celui creat de catre compania Apple pentru a vinde terminale iPhone in rate, el ajutand compania americana sa-si creasca margina vanzarile.

Samsung va vinde terminale Samsung Galaxy S7 in rate utilizatorilor interesati sa-i cumpere noile modele premium, iar initial programul va fi disponibil doar in Coreea de Sud, tara natala a Samsung, o tara in care au putut fi incheiate acordurile necesare lansarii sale.

Apple si-a lansat programul de vanzare de iPhone in rate doar in SUA pentru inceput din cauza dificultatilor de a gasi parteneri dispusi sa preia sarcina financiara privind vanzarea unor dispozitive intr-un asemenea regim, cei de la Samsung gasind parteneri similari in Coreea de Sud.

Tech giant Samsung Electronics Co Ltd plans to launch a phone upgrade program similar to one launched by rival Apple Inc last year. Samsung could start the program once its next flagship Galaxy S7 smartphone goes on sale in South Korea, which is expected to be around March, the paper said.

Exact precum in cazul Samsung Galaxy S7, compania Samsung le va permite utilizatorilor sa preia un smartphone premium nou anual si sa continue sa plateasca ratele in acelasi cuantum, ideea in sine fiind una extrem de buna, ea fiind practicata in diverse alte domenii.

Cat succes va avea Samsung cu un asemenea program nimeni nu stie, dar vanzarile de iPhone-uri in Coreea de Sud ar putea fi afectate in urma lansarii sale.