Tim Cook vorbeste despre interesul Apple privind realitatea virtuala

Apple a inregistrat in ultima vreme o multitudine de brevete de inventie privind realitatea virtuala si unii analisti americani au inceput sa se intrebe daca nu cumva cei din Cupertino au vreun interes in a dezvolta un sistem de realitate virtuala competitor Oculus Rift sau HTC Vive.

In conferinta pentru prezentarea rezultatelor financiare ale Apple din T4 2015 Tim Cook a fost intrebat despre planurile companiei privind realitatea virtuala si raspunsul sau a fost pe masura asteptarilor multora, CEO-ul Apple evitand sa confirme faptul ca a sa companie dezvolta un asemenea sistem.

Tim Cook a afirmat totusi ca realitatea virtuala este interesanta si ca exista destule aplicatii pentru sisteme de acest gen, el afirmand ca tehnologia nu este una de nisa, deci teoretic Apple ar putea fi interesata sa dezvolte produse care beneficiaza de ea.

Multe companii competitoare ale Apple dezvolta sisteme de realitate virtuala sau au cumparat companii care au dezvoltat asemenea tehnologii, asa ca intrarea companiei Apple pe aceasta piata nu ar trebui sa fie surprinzatoare pentru cineva in momentul de fata.

What are your thoughts on the VR theme? Is this a geeky niche or something that could go mainstream? It’s really cool. And it has some interesting applications.

Saptamana trecuta v-am spus ca Apple a angajat un expert in realitate virtuala si a confirmat practic intentiile sale de a dezvolta, cel putin la nivel de prototip, un sistem de acest gen, iar daca el va fi suficient de bun, atunci va fi implementat in vreun produs.

Desigur ca nimeni nu are acum un sistem de realitate virtuala 100% grozav si cu adevarat util, insa in cativa ani multe companii ne-ar putea oferi sisteme de realitate virtuala cu adevarat avansate, Apple putand fi una dintre aceste companii.

Articolul precedentUn numar record de iphone, iPad si iPod sunt active global
Articolul următorApple Watch si Apple TV au inregistrat vanzari record
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.