Prima Pagina Safari Safari se blocheaza pe iOS si Mac astazi, iata solutia

Safari se blocheaza pe iOS si Mac astazi, iata solutia

Astazi o problema destul de neobisnuita afecteaza posesorii de iPhone, iPad, iPod Touch si Mac-uri din intreaga lume, browserul Safari creat de catre compania Apple blocandu-se subit in timpul utilizarii, asta fara vreo explicatie clara a celor din Cupertino.

In cazul Mac-urilor nu mai sunt afisate sugestii pentru Safari in momentul introducerii unei adrese, in timp ce anumite website-uri nu se incarca in totalitate, in iOS problema generand inchiderea subita a browserului Safari in momentul in care bara de adresa este apasata.

In baza motivului pentru care se inchide subit Safari s-a descoperit faptul ca problema ar sta la serverele Apple si la sistemul de afisare de sugestii pentru utilizatori, afisarea acestor sugestii necesitand interogarea serverelor companiei Apple.

Nu toata lumea intampina problema, insa pentru cei care o intampina exista o rezolvare simpla, dezactivarea Safari Suggestions, Sugestii Safari din Settings > Safari, Configurari > Safari pentru iOS sau Safari > Preferences > Search pentru Mac.

safari blocare ios

Compania Apple inca nu a comentat problema, dar probabil va anunta utilizatorii cand ea va fi rezolvata si sunt curios sa stiu cati dintre voi au intalnit acest bug in folosirea zilnica a browserului Safari.

UPDATE: Compania Apple a confirmat faptul ca problema a fost rezolvata.

 • iTu

  De ieri dupamasa am observat ca nu mai pot scrie in bara de sus si mi s-a parut ciudat. Astazi am fost de am butonat un macbook pro si am observat ca nici le el nu megea….hmmm
  Doar pe iMac am avut problema asta pe iPad si iPhone nu.
  Mersi zaone!!!

 • amfetamin

  Nici o problema pana acum,iPhone 6S plus.

 • xpender

  nici la mine pe 5s sau macbook

 • Denis

  Da chiar ma miram ce are de se tot inchide

 • disqus_DPH51pchVl

  Nici o problema pe iPhone 6s

 • Neo

  Si pe i6 se inchidea , am gasit solutia pe forumurile lor azidimineata

 • Jayson Cirin

  Mie de azi dimineata imi face asa pe iPhone. Cand dau tap in safari sa introduc o adresa imi da crash si iese. Apoi a inceput si pe macbook, cand dacu click pe bara unde ar trebui sa introduc o adresa nu se intampla nimic, tot ce pot sa fac este sa apas pe new tab si sa ma descurc de pe google…

 • iTu

  pe macbook deschide safari dupaia apesi in coltul din stanga pe Safari….setari….cautare si debifezi cautarile( e prima casutza de sus in jos) si nu o sa mai ai probleme.

 • Jayson Cirin

  Multumesc mult de ajutor!

 • cipi

  Se inchide brusc i6s

 • EMP83

  Ieri am pățit să fiu dat afara din safari de mai multe ori când incercam sa accesez bara de adrese. Într-un final s-a rezolvat oglinda istoricul din setarile safari.