Ce inseamna sa petreci 48 de ore in realitate virtuala

 Inventatorii si producatorii produselor de realitate virtuala declara sus si tare ca au rezolvat problemele raportate la scara larga de utilizatori. Cele mai mari probleme pareau a fi ameteala si senzatia de greata aparuta in timp ce foloseau produsele VR.

Cum faptele “vorbesc” mai bine decat vorbele, Thorsten Wiedemann, fondatorul si directorul artistic al unui festival, s-a oferit sa petreaca 48 de ore cu o casca HTC in cadrul Game Science Center in Berlin. Proiectul numit Disconnected a fost realizat in datele 8-10 ianuarie si in tot acest timp Thorsten, echipat in pijamale roz, a jucat tenis impotriva sa, a colorat, a mers in diferite locatii, s-a jucat cu pisici, a incercat sa doboare recordul mondial la ski, etc.

Totusi, dupa 24 de ore acesta a avut un mic atac de panica ce aproape l-a facut pe Thorsten sa renunte. Urmatoarele ore insa au fost lipsite de orice fel de eveniment neplacut. La sfarsitul proiectului, Wiedemnan a declarat ca nu a avut parte de ameteli, greturi, tiuit,usturimi la ochi, si nici un fel de problema psihica, indepartandu-se astfel toate impresiile si fricile legate de castile VR. Producatorii au acum motive sa mearga pe replica ” Ceea ce trebuia demonstrat “, oferindu-le astfel utilizatorilor probe clare de rezolvare a problemelor.

“[In 2026], it is normal that you jump into VR to meet your international friends in Social VR Rooms and go on crazy adventures together,but a long trip will be still special and could be understood as a controlled drug experience.”