iPhone 7 Plus ar putea avea doua camere principale

iPhone 7 Plus urmeaza sa fie lansat cu doua camere principale, compania Apple implementand un sistem special de camere duble in noul sau terminal, acesta fiind format din doua lentile capabile sa inregistreze imagini folosind aplicatia Camera a iOS.

De ani de zile se zvoneste ca Apple va lansa un iPhone cu doua camere principale si se pare ca 2016 este anul in care aceasta revolutie tehnologica se va intampla, noul sistem permitand inregistrarea de poze foarte bune, lucru care era oricum destul de evident.

Noul sistem cu camere duble ar putea avea si un modul de zoom optic de 2 – 3x, insa doar iPhone 7 Plus ar urma sa beneficieze de aceasta imbunatatire radicala a capacitatii de a inregistra poze, iPhone 7 urmand a ramane fara aceste optiuni.

Partea si mai ciudata a informatiilor oferite astazi de catre un analist asiatic este ca doua modele ale iPhone 7 Plus ar putea fi lansate, unul avand noul sistem cu camera dubla, celalalt nu, deci ele ar putea avea si preturi de vanzare diferite.

Acest sistem cu camere duble ar avea stabilizator optic de imagine pe o camera si un unghi de inregistrare mare, cealalta camera fiind una telefoto care ar avea un unghi de filmare mult mai mic decat pozitionata chiar langa ea.

iPhone 7 Plus camere duble

Apple a cumparat anul trecut o companie numita Linx care a dezvoltat sisteme ce permit implementarea de camere duble in smartphone-uri, asa ca tehnologia este in laboratoarele celor din Cupertino, acum ramane de vazut daca ea va fi implementata sau nu.

Daca acest sistem ar fi implementat, atunci fiecare camera ar inregistra independent poze, ele urmand a fi combinate folosind un software special dezvoltat de catre Linx, aproximativ 30% dintre toate terminalele iPhone 7 urmand a fi create cu acest sistem.

Desi toate acestea sunt doar zvonuri, ele vin dintr-o sursa cu foarte multe informatii valide in trecut, asa ca in toamna compania Apple ne-ar putea face o surpriza extrem de interesanta cu schimbarile sale.

22 COMENTARII

  1. Să fie vorba de poze stereoscopice, 3D? Efectul de paralaxă dat de 2 obiective ușor depărtate ar face posibilă imagibea spațială.

  2. Bateria este dupa parerea mea mai mult decat decenta la 6+,dar in alta ordine de idei e hidos…doaaaar daca nu e cum zice predatorul.

  3. Ce legătura are asta? dacă Samsung lansează acum un Smartphone cu doua camere si peste doua luni Sony, LG etc. lansează si ei telefoane cu doua camere, asta înseamna ca au copiat? Camera este una si designul este alta. Asta înseamna ca primul Smartphone din lume care a venit cu camera principala este ce-l original, iar ce avem noi acum sunt copiile lui…

  4. Nu prea au cum sa copieze într-un timp asa de scurt un sistem cum e 3DTuch, probabil lucrează si ei de o vreme la un sistem asemănător sau lucrează la el după ce a apărut AppleWatch.

  5. Am avut htc one m8, avea doua camere principale, de 4 mp fiecare, dar pot afirma fara nici o retinere ca a fost telefonul care facea cele mai proaste fotografii pe care l-am avut vreodata!