Tim Cook anunta prima scadere a vanzarilor iPhone

Aseara Apple a anuntat rezultatele financiare pentru T4 2015, iar in cadrul conferintei pentru discutarea lor Tim Cook a confirmat pentru analisti faptul ca in Q1 2016 vom asista la prima scadere a vanzarilor de iPhone-uri intr-un trimestru fiscal fata de trimestrul fiscal echivalent al anului anterior.

Practic Tim Cook le-a confirmat analistilor estimarile din saptamanile trecute cand ei au anuntat ca vanzarile de terminale iPhone din T1 2016, T2 2016 in anul fiscal al Apple, vor fi mai mici decat cele inregistrate in T1 2015, interesul scazut pentru achizitionarea de iPhone-uri fiind principalul motiv mentionat de catre Tim Cook pentru aceasta scadere.

Apple nu a facut o proiectie pentru vanzari pentru trimestrele fiscale urmatoare celui de inceput de an, insa perioada ianuarie – martie 2016 este anuntata de catre compania Apple ca fiind una de scaderi ale vanzarilor de terminale iPhone si implicit ale incasarilor.

In T1 2015 Apple a vandut 61 de milioane de terminale iPhone in lumea intreaga, cu doar 13 milioane de unitati mai putin decat in perioada sarbatorilor de iarna, insa anul acesta vanzarile vor fi mult mai mici, asa ca Apple are in fata trei luni de speculatii care ii vor afecta serios actiunile pe bursa.

We do think that iPhone units will decline in the quarter. We don’t think that they’ll decline to the level that you’re talking about. We aren’t projecting beyond the quarter as [Apple CFO Luca Maestri] mentioned earlier, but at this point in time, we see that Q2 is the toughest compare.

Desi in perioada sarbatorilor de iarna compania Apple a avut cel mai mare numar de fosti utilizatori ai Android care au ales sa faca trecerea la iPhone, in T1 2016 nu vom avea parte de o evolutie similar in ceea ce priveste vanzarile de terminale iPhone.

8 COMENTARII

  1. Tim Cook nu a vorbit despre interesul scazut pentru iPhoneuri .
    A vorbit despre problemele economice din unele tari cheie : devalorizarea monedei braziliene cu 40% devalorizarea monedei rusesti cu 50% si devalorizarea monedei mexicane , fapt care a franat vanzarea de iPhone-uri.

  2. Aștept cu interes căderea imperiului Apple. Cum toate companiile mari au avut apogeu, dar și decădere, e rândul lui Apple. Ex: windows, Nokia, Motorola, etc…erau lideri. Și acum sunt bine dar nu la fel de bine când erau în top. Trebuie ca Apple sa ia decizii bune și sa asculte vocea pieței, nu vocea profitului. Oamenii vor baterie mai buna, vor soft fără lag, vor cabluri lighting mai rezistent, dar parca Apple refuza sa ii asculte ptr ca știu ca au puterea și oricum terminalele sunt cumpărate indiferent cum le lansează. Este doar o părere personala, luați-o ca atare. Mulțumesc.

  3. Eu nu mi-as dori caderea Apple, ci sa fie un semnal pentru conducere care sa ii faca sa inteleaga faptul ca nu ei decid pentru consumatori, si ca piata este cea care dicteaza.
    Oamenii vor ecrane mari, da-le ecrane mari; vor baterie mai sanatoasa, da-le-o! Vor ecrane OLED, da-le ecrane OLED, etc.
    Sunt uimit cum poate compania asta sa stea impotriva curentului, atata vreme cat are capacitatea de a da directia curentului.

    A facut-o cu iPhone, si industria smartphone s-a schimbat pentru totdeauna de atunci. A facut-o cu iPad, si de atunci stim cum e sa lucrezi cu o tableta. Apple a facut multe, dar din pacate este la trecut. In prezent, contabilul asta obosit Cock nu face nimic pentru consumatori, ci doar pentru actionari: bani, bani si iar bani.

  4. Rusii sunt o specie aparte , ca si utilizatorii de iPhone . Poate ca au auzit de zvonul ala , de care ne-ai informat , cum ca vanzarile de iPhone vor fi interzise in Rusia . Si cocalari fiind , nu au vrut sa rateze sansa de a se etala cu un iPhone .