Un numar record de iphone, iPad si iPod sunt active global

In cursul serii trecute compania Apple a anuntat rezultatele financiare pentru T4 2015 si impreuna cu ele a oferit cateva informatii privind utilizatorii sai, mai exact se pare ca peste 1 miliard de iPhone, iPad si iPod sunt active la nivel global in momentul de fata.

Cifra este cu 25% mai mare decat cea raportata in T4 2014 de catre compania Apple, deci de atunci si pana acum au fost activate inca 250 de milioane de iPhone, iPad si iPod in lumea intreaga, acasta fiind o adevarata realizare multumita cresterii substantiale a vanzarilor de terminale iPhone.

Daca sunteti curiosi cum numara compania Apple terminalele active, ei bine CFO-ul Apple, Luca Maestri, a afirmat ca Apple marcheaza ca activ orice terminal care a accesat serviciile iCloud in ultimele 90 de zile, deci vorbim despre o numaratoare destul de exacta a iDevice-urilor active.

Cifra de 1 miliard de iPhone, iPad si iPod active anuntate in 2016 de catre compania Apple este mai mica decat numarul total de terminale Android active pe intreaga planeta, insa vorbim despre doua ecosisteme complet diferite.

The growth of our Services business accelerated during the quarter to produce record results, and our installed base recently crossed a major milestone of one billion active devices. We have a huge number of devices actively engaged with our services and that number is growing very fast.

Pentru compania Apple vorbim despre o adevarata realizare, iar asta deoarece un singur producator a reusit sa insumeze 1 miliard de terminale mobile active pe intreaga planeta, cei din Cupertino fiind intr-o grupa extrem de selecta de companii cu asemenea realizari.