Prima Pagina Apple Un numar record de iphone, iPad si iPod sunt active global

Un numar record de iphone, iPad si iPod sunt active global

In cursul serii trecute compania Apple a anuntat rezultatele financiare pentru T4 2015 si impreuna cu ele a oferit cateva informatii privind utilizatorii sai, mai exact se pare ca peste 1 miliard de iPhone, iPad si iPod sunt active la nivel global in momentul de fata.

Cifra este cu 25% mai mare decat cea raportata in T4 2014 de catre compania Apple, deci de atunci si pana acum au fost activate inca 250 de milioane de iPhone, iPad si iPod in lumea intreaga, acasta fiind o adevarata realizare multumita cresterii substantiale a vanzarilor de terminale iPhone.

Daca sunteti curiosi cum numara compania Apple terminalele active, ei bine CFO-ul Apple, Luca Maestri, a afirmat ca Apple marcheaza ca activ orice terminal care a accesat serviciile iCloud in ultimele 90 de zile, deci vorbim despre o numaratoare destul de exacta a iDevice-urilor active.

Cifra de 1 miliard de iPhone, iPad si iPod active anuntate in 2016 de catre compania Apple este mai mica decat numarul total de terminale Android active pe intreaga planeta, insa vorbim despre doua ecosisteme complet diferite.

The growth of our Services business accelerated during the quarter to produce record results, and our installed base recently crossed a major milestone of one billion active devices. We have a huge number of devices actively engaged with our services and that number is growing very fast.

Pentru compania Apple vorbim despre o adevarata realizare, iar asta deoarece un singur producator a reusit sa insumeze 1 miliard de terminale mobile active pe intreaga planeta, cei din Cupertino fiind intr-o grupa extrem de selecta de companii cu asemenea realizari.

 • rundown

  Da bun. Dar prin 2004 cand era Nokia in forta, apple pe unde era? Cate nokia 3310 erau active fara icloud&shit. Cati rupeau rîma in 4 de plictiseala la nivel global?

 • sorin

  Nu ni se spune cate iPhone si cate iPad , sa ne dam seama cat umfla Apple cifrele .
  Logic ca e un record , pt Apple doar , pt ca sunt mai multe ca anul trecut .

 • iTu

  Pentru tine sorin (giorgica) apple tot timpul nu spune adevarul insa ar trebui sa iti dai seama, daca ai fi un om cu scaun la cap, dupa profitul care il au anual…profit inseamna vanzare.
  Cifre exacte nu o sa primesti de la nimeni.

 • Viorel Predatorul

  Înclin să îți dau dreptate… De câțiva ani, iOSul are o cotă de piață de maxim 15%, iar Android vreo 75%-80%. În ultimul an, nu s-a schimbat nimic major. Asadar, dacă Apple are 1 miliard de idevices active, și Android are de 6 ori mai multe vânzări, ar însemna ca în prezent să existe vreo 4-6 miliarde de dispozitive cu Android, în total minim 7-8 miliarde de dispozitive mobile cu iOS, Android, plus altele.
  Ceva e putred aici 🙂

 • Viorel Predatorul

  Și dacă nu ai profit înseamnă că nu ai vânzare?
  Apple nu divulgă datele în mod intenționat, deși are cifrele foarte exacte, pentru că își vinde produsele în magazine proprii.

 • iTu

  poti sa ai si vanzari fara profit dar in scurt timp vei fi falit.
  Nici o firma la asa nivel nu dau cifre exacte.

 • disqus_DPH51pchVl

  El e un simplu hater.
  Poate fi vorba de orice articol, el are cateva texte predefinite, pe care le repeta pana-l ejecteaza zaone din nou si va trebui sa-si faca alt cont. Eu zic sa-l ignoram. Asta-l doare cel mai mult

 • sorin

  Vad ca nu reusesti sa ma ignori – nici nu esti in stare sa faci calculul . Te ajut eu – Apple are 13% din 2 miliarde de smartphone-uri existente in lume(daca exista si alea) . Restul sunt basme – folcor Apple , ca sa nu spun minciuni . Cred ca pe voi va doare mai tare cand cineva va contrazice propaganda cu cifre nu minciuni .

 • sorin

  Ar fi trebuit sa te uiti la Digi in seara asta , la Business club parca . A fost o analiza despre Apple . Deci la cele 200 miliarde cu care se lauda ca le au in conturi , au datorii de 70% din suma asta . Daca tragi linie , o sa vezi ca nici macar profiturile anuntate nu sunt alea per global . Adica Apple nu baga cheltuielile corect in ecuatia profitului .
  Poti sa ma numesti cat vrei giorgica , ca nu sunt eu acela . L-o fi blocat zaone si omul s-o fi saturat de site-ul asta si de clientii lui . Eu sunt pe aici mult mai demult decat era george . Nici unul dintre voi nu erati pe aici in 2009-2010 cand am aparut eu .

 • Au datorii de 54 de miliarde de dolari, deci nici pe departe 70% din suma.

 • disqus_DPH51pchVl

  Erai si Victor Preda intr-o vreme, nu-i asa?

 • Srb Srb

  Victor Preda este mai nou V.P.

 • Pingback: 782 milioane de oameni folosesc iCloud | iDevice.ro()