Apple a cumparat compania LearnSprout

In cursul acestei seri a fost descoperita o noua achizitie a companiei Apple, astfel ca LearnSprout a devenit incepand de anul acesta una dintre companiile integrate in diviziile Apple care se ocupa cu educatia si cercetarea, investitia fiind facuta pentru a spori incasarile din domeniul educational.

LearnSprout a dezvoltat un software care le permite profesorilor sa monitorizeze activitatea academica a elevilor sau studentilor, sa tina evidenta notelor pe care acestia le obtine de-a lungul anilor de studiu si sa organizeze obiective pe care acestia sa le indeplineasca in clase.

LearnSprout avea lansate programe educationale pentru Mac si PC care permiteau utilizarea functiilor dezvoltate de catre ea si acestea urmeaza sa fie integrate in viitor inclusiv in platforma iOS a celor de la Apple pentru a fi disponibile inclusiv pe tabletele iPad vandute in scoli.

In iOS 9.3 compania Apple a implementat un sistem care permite crearea a multiple conturi de utilizator pe care slevii si studentii le pot folosi in clase in timpul cursurilor, asa ca software-ul creat de catre LearnSprout ar putea fi integrat fara probleme in el.

Apple buys smaller technology companies from time to time, and we generally do not discuss our purpose or plans,” said Colin Johnson, a spokesman for Apple.

Apple a confirmat indirect achizitia LearnSprout prin raspunsul de mai sus oferit jurnalistilor americani in cursul acestei zile, insa deocamdata nu se stie sigur care vor fi planurile sale in legatura cu noua companiei care a fost achizitionata si va fi integrat in diviziile sale.