iOS 9.3 permite crearea de conturi de utilizator pentru acces

iOS 9.3 utilizatori multipliA fost nevoie de 9 ani pentru ca Apple sa implementeze aceasta functie, insa iata ca iOS 9.3 permite crearea de conturi de utilizator pentru accesarea datelor stocate in iDevice-uri, cei din Cupertino descriind noua functionalitate in cadrul website-ului propriu.

Functia este oferita prin iOS 9.3 beta 1 pentru iPad si este deocamdata disponibila doar pe tablete si doar in mediul educational, compania Apple creand si o aplicatie speciala numita Classroom care aduce o serie de functii noi pentru utilizarea tabletelor in scoli.

Conform descrierii facute de catre compania Apple, sistemul de conturi de utilizator functioneaza exact precum in OS X sau Windows, astfel ca fiecare cont de utilizator va fi personalizat pentru persoana care il foloseste, aceasta avand afisate datele sale cand se logheaza.

Apple le va permite scolilor sa creeze Apple ID-uri in masa si sa le adminsitreze dintr-o aplicatie dedicata, astfel ca scoala poate restrictiona accesul oricui la cont la nevoie sau le poate modifica, dar fara a accesa datele salvate de catre studenti in tablete.

iOS 9.3 utilizatori multipli 1

Folosind acest sistem, scolile pot preinstala in tabletele studentilor diverse materiale didactice pe care acestia le pot accesa chiar de la logare, ideea din spatele sistemului fiind de a facilita impartirea unei tablete iPad de mai multi elevi ai unei scoli.

Compania Apple testeaza deocamdata acest sistem in versiune beta impreuna cu iOS 9.3 pentru a le oferi scolilor posibilitatea de a invata cum sa il foloseasca si de a raporta eventuale probleme, deci vor trece destule luni pana cand el va fi lansat public.

When a 1:1 student-to-iPad ratio isn’t possible, Shared iPad offers an elegant solution that lets students enjoy the benefits of having their own iPad in whatever classroom they’re in. They simply log in to any iPad, and their content is ready to go. Intelligent caching lets teachers use the Photo ID feature to assign shared devices quickly and easily. Each student’s picture appears on the iPad they’ve been using. So all they have to do to find their device is spot their photo.

Deocamdata nu se stie cand va fi oferit public acest sistem, dar probabil nu va dura mult.

3 COMENTARII