Daca Apple ar fi o tara, PIB-ul sau ar fi mai mare decat cel al Romaniei

De fiecare data cand Apple anunta rezultatele financiare pentru un trimestru fiscal sau un intreg an, foarte multe comparatii sunt facute in legatura cu incasarile sale si PIB-urile diverselor tari de pe planeta, iar in 2015 cei din Cupertino au avut realizari importante.

Daca Apple ar fi o tara, atunci incasarile sale ar fi echivalente PIB-ului Irak-ului, adica in 2015 Apple a avut incasari de aproximativ 223 de miliarde de dolari, iar din moment ce tot atatia bani s-au aflat in vistieria statului irakian in 2014, putem trage un semn de egalitate.

Va spuneam in titlu ca PIB-ul Apple ar fi mai mare decat cel al Romaniei, iar daca va uitati la imaginea de mai jos veti vedea ca in 2014 Romania a avut un PIB de 199 de miliarde de dolari, cu 24 de miliarde de dolari mai mic decat cel al companiei Apple.

Acum partea interesanta este ca din acesti 223 de miliarde de dolari, 154 de miliarde sunt reprezentati doar de vanzarile de terminale iPhone, iar in baza acestui calcul, Apple s-ar plasa pe locul 57 in topul tarilor cu cel mai mare PIB, produs intern brut, o pozitie destul de buna.

Acestea fiind spuse, compania Apple se indreapta incet, dar sigur, spre incasari de 300 de miliarde de dolari in cativa ani, insa asta doar daca va reusi sa convinga lumea intreaga ca are produse suficient de bune pentru a fi cumparate.

produs intern brut tari 2014