Xiaomi Mi5 – un smartphone problematic pentru Apple si Samsung

Xiaomi Mi5 este urmatorul flagship pe care compania Xiaomi se pregateste sa il lanseze pe piata, iar conform celor mai recente zvonuri el ar urma sa fie prezentat in data de 24 februarie in cadrul unei conferinte ce va avea loc la Mobile World Congress 2016 in Barcelona.

Xiaomi Mi5 poate parea un smartphone obisnuit din China, insa interesul vis-a-vis de el este foarte mare si Xiaomi stie acest lucru, asa ca pregateste suficient de multe unitati in vederea lansarii pentru a putea acoperi o buna parte din cerere si a afecta vanzarile competitorilor.

Xiaomi Mi5 urmeaza sa aiba un ecran de 5.2 inch cu rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, un chip Snapdragon 820, 4 GB RAM, o placa grafica Adreno 530, o camera principala de 16 megapixeli si una frontala de 8 megapixeli plus o baterie de 3000 mAh pentru a completa pachetul.

Din punct de vedere al specificatiilor smartphone-ul poate fi considerat unul de top si fata de Samsung Galaxy S7 nu va fi mai prejos din acest punct de vedere, iar asta este una dintre marile probleme pe care Samsung le va avea in martie cand terminalul sau va fi lansat.

Samsung nu va fiXiaomi Mi5 singura companie afectata de aparitia Xiaomi Mi5 pe piata, asta deoarece Apple va avea deasemenea probleme in a mentine ridicate vanzarile de iPhone-uri in China, cei de la Xiaomi fiind extrem de populari in randul chinezilor multumita preturilor mici.

Xiaomi a fost devansata de catre Huawei in topul producatorilor de smartphone-uri, iar prin Xiaomi Mi5 va incerca cu siguranta sa-si creasca vanzarile si sa-si recastige o parte din cota de piata pierduta in fata competitorlor din China.

Aceasta este practic si marea problema a celor de la Apple si Samsung deoarece Xiaomi le-a afectat serios vanzarile in trecut si va continua sa o faca deoarece Xiaomi Mi5 are specificatii bune si va fi lansat la un pret care va atrage interesul unui numar foarte mare de chinezi.