Iata cand vor fi lansate noi Mac-uri in 2016

Apple va lansa noi modele de Mac-uri in 2016 si astazi avem informatii privind planurile celor din Cupertino cu privire la momentele de aparitie ale acestor produse pe piata, compania americana intentionand sa lanseze modelele la diverse perioade de timp unul de celalalt.

Conform partenerilor companiei Apple, noi modele ale MacBook 12 inch si 13.3 inch ar urma sa intre in productie la sfarsitul acestui trimestru fiscal sau la inceputul celui urmator, deci practic vorbim despre startul in martie sau aprilie, lansarea putand avea loc in mai.

In ceea ce priveste MacBook Pro 15 inch, partenerii Apple se asteapta ca productia sa fie initiata in cel de-al treilea trimestru al anului, deci vorbim despre perioada iulie – septembrie, asa ca lansarea pe piata ar putea avea loc in vara sau la inceputul toamnei.

In legatura cu iMac 2016 deocamdata nu se stie absolut nimic, insa actualizarea liniei acestui produs ar putea avea loc la sfarsitul anului, deci productia ar putea incepespre sfarsitul celui de-al treilea trimestru fiscal, lansarea putand avea loc in noiembrie sau poate chiar decembrie.

Apple’s Mac-series product shipments are expected to remain at a level similar to that of 2015 at around 20 million units in 2016. Makers in the supply chain are expected to start producing new 12- and 13.3-inch MacBooks at the end of the first quarter or in early second quarter, and 15-inch models in the third quarter, said the sources.

Apple a vandut 20 de milioane de Mac-uri in 2015 si analistii se asteapta ca in 2016 numarul de unitati vandute in lumea intreaga sa fie cel putin la fel de mare, Apple pregatind implementarea procesoarelor Skylake in viitoarele laptop-uri.