Facebook pregateste o surpriza majora pentru utilizatori

Facebook intentioneaza sa devina un concurent mult mai serios pentru YouTube, reteaua de socializare avand intentia de a crea o sectiune speciala a facebook.com sau poate chiar un website separat care va fi dedicat doar afisarii de clipuri video catre utilizatori.

Cei de la Facebook sustin ca in T4 2015 utilizatorii sai au vazut 100 de milioane de ore de clipuri video in timpul folosirii website-ului facebook.com, 500 de milioane de utilizatori vazand macar 1 clip video zilnic, deci jumatate dintre toti utilizatorii activi zilnic vizioneaza un clip.

Avand in vedere ca le tot impune utilizatorilor sa vada clipuri video in news feed, acestea fiind rulate automat in timpul vizualizarii aceste sectiuni, cei de la Facebook trag concluzia normala ca lumea ar vrea sa vada clipurile video intr-o sectiuen sparata in care nu sunt deranjati de alt tip de continut.

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a confirmat in cursul zilei de ieri ca a sa companie a discutat despre posibila creare a unui spatiu virtual separat in care utilizatorii pot vizualiza doar clipuri video, deci cu siguranta exista o versiune beta a website-ului Facebook care contine ceva.

We are exploring a dedicated place on Facebook for when they just want to watch videos. I do think there are additional opportunities for this and we’ll continue looking at them.

Daca ne uitam la modul in care gandeste Facebook, atunci nu ar fi exclus ca o aplicatie separata sa fie lansata in App Store si ea sa permita doar vizualizarea de continut video pe terminalele mobile, astfel ca utilizatorii nu vor fi deranjati de alte informatii.

Practic Facebook a inceput sa concureze serios cu YouTube inca de la inceputul anului trecut, iar in 2016 va face noi pasi intr-o tentativa de a intrece compania Google in ceea ce priveste numarul de vizualizari si utilizatori care interactioneaza cu clipurile video.