Tesla a angajat omul care a creat chip-urile din seria A

Razboiul angajarilor dintre Tesla si Apple continua intr-un ritm alert, producatorul de automobile electrice angajand omul care a creat chip-urile din seria A implementate in iPhone, iPad si iPod Touch-urile din lumea intreaga, astfel ca Tesla va beneficia de expertiza unui om important in trecut pentru Apple.

Jim Keller este numele fostului angajat al Apple, el parasind Apple in 2012 dupa aproape 10 ani petrecuti la compania din Cupertino pentru a dezvolta chip-uri dedicate iDevice-urilor, in trecut el fiind angajat al AMD, in 2012 revenind la AMD pentru ca acum sa ajunga la cei de la Tesla.

La Tesla Jim Keller este vicepresedinte al diviziei care dezvolta hardware-ul pentru sistemul Autopilot implementat in masinile electrice ale Tesla, astfel ca el va dezvolta chip-uri similare celor din seria A pentru ca sustine software-ul ce ghideaza masinile pe drum.

In cadrul Apple Jim Keller a fost director al grupului care dezvolta arhitectura pentru platformele software, el contribuind la imbunatatirea unor procesoare implementate in Mac-uri si creand chip-urile din seria A care fac iDevice-urile atat de performante.

Jim Keller is joining Tesla as Vice President of Autopilot Hardware Engineering. Jim will bring together the best internal and external hardware technologies to develop the safest, most advanced autopilot systems in the world.

Desi Jim Keller nu mai lucreaza la Apple de 3 ani, experienta cumulata in cadrul companiei celor din Cupertino il va ajuta cu siguranta in cadrul Tesla.

Articolul precedentApple dezvolta un sistem de incarcare wireless pentru iPhone
Articolul următorGrams cantareste obiecte cu 3D Touch
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.