Apple dezvolta un sistem de incarcare wireless pentru iPhone

Apple dezvolta un nou sistem de incarcare prin inductie pentru iPhone si iPad, diversi parteneri asiatici ai celor din Cupertino fiind implicati in proiectul care va permite incarcarea de la distanta a iDevice-urilor intr-o forma mult mai utila decat actualele sisteme de incarcare wireless.

Incarcarea wireless pentru iPhone si iPad suna foarte bine in teorie, insa compania Apple trebuie sa gandeasca un mecanism care sa ofere suficient de multa energie pentru incarcare la distante de cativa metri, puterea energetica scazand pe masura ce creste distanta fata de receptor.

Proiectul pentru dezvoltarea unui sistem de incarcare wireless este deocamdata la inceput si Apple intentioneaza sa il implementeze in iPhone 7S, insa deocamdata modul de implementare al tehnologiei este inca in stadiul de analiza de catre Apple si partenerii sai.

Informatiile aparute astazi confirma fara dubiu faptul ca iPhone 7 nu va avea un sistem de incarcare wireless, compania Apple intentionand sa il implementeze in succesorul sau si am vazut o multitudine de brevete de inventie care descriu o posibial implementare a tehnologiei.

Apple Inc. is working with partners in the U.S. and Asia to develop new wireless charging technology that could be deployed on its mobile devices as soon as next year, according to people familiar with the plans. Apple is exploring cutting-edge technologies that would allow iPhones and iPads to be powered from further away than the charging mats used with current smartphones.

Mai exact, compania Apple ar putea implementa un hub de incarcare in carcasa unui Mac pentru a facilita incarcarea iDevice-urilor, insa in aceeasi masura poate oferi o cutie separata pentru incarcare printr-un sistem de rezonanta magnetica, distanta de incarcare fiind de 1 – 2 metri.

Dupa cum prea bine stiti deja, Apple a implementat un sistem de incarcare prin inductie in Apple Watch, aceasta fiind prima incercare de invatare a utilizatorilor cu o asemenea tehnologie, insa in cazul iPhone vorbim despre ceva diferit care nu va impune plasarea dispozitivului pe un charging pad.

Avand in vedere ca Apple are intentia de a implementa aceasta tehnologie in iPhone 7S, ramane de vazut cat de mult se va schimba ea pana atunci, insa intre timp vom afla cu siguranta diverse detalii despre modul de functionare si probabil vom vedea destule imagini cu terminale functionand cu ea.