Google preia cea mai importanta strategie Apple

Succesul pe care il are compania Apple cu terminalele sale iPhone motiveaza compania Google sa faca schimbari majore in modul in care isi dezvolta terminalele din seria Nexus, astfel ca in viitor cei din Mountain View vor prelua o strategie de succes a Apple.

Mai exact, Google va controla intregul aspect al dezvoltarii propriilor smartphone-uri, de la design-ul dispozitivelor si pana la productia facuta de catre diversi parteneri, asa ca nu va mai colabora atat de strans cu companii precum HTC, LG sau Huawei pentru a-si lansa terminalele.

CEO-ul Google, Sundar Pichai, este omul de la care a pornit aceasta schimbare in strategia celor de la Google, compania pe care o conduce urmand a cauta parteneri care sa-i furnizeze componente pentru smartphone-uri si care sa le asambleze in produse finite.

Facand aceasta schimbare, Google va crea design-ul smartphone-urilor, va alege componentele folosite si va putea optimiza Android-ul mult mai bine pentru ele, lansand pe piata terminale create intr-un mod similar cu cel al iPhone-urilor Apple.

Google CEO Sundar Pichai and his lieutenants have signaled to colleagues and outsiders that the company wants to take greater control over its program for making “Nexus” smartphones, which are powered by Google’s Android software. The change would effectively reduce the level of involvement of hardware partners that make the phones with Google, a group which has included Samsung, Motorola, LG and Huawei.

In urma acestei schimbari calitatea terminalelor Nexus ale companiei Google ar urma sa creasca, iar dispozitivele nu vor mai fi vandute si sub alte brand-uri, ci doar sub cel controlat de catre compania Google, lucru care sigur va bucura multa lume.

Deocamdata doar Blackberry si-a gandit productia de smartphone-uri intr-un mod similar si din pacate a ajuns sa declare ca va acorda mai multa importanta Android decat propriului sistem de operare, insa in cazul Google acest lucru nu se va schimba.

Eu vad schimbarea ca fiind una menita sa puna compania Apple in garda in ideea de a o forta sa produca terminale mobile mult mai bune si cu functii care sa uimeasca, insa ramane de vazut cat va dura pana cand Google se va organiza cu aceasta schimbare majora.