Instagram – cum blochezi redarea automata de clipuri video

Instagram este o companie detinuta de catre Facebook si facand parte din acelasi grup, ea incarca automat, in mod nativ, clipurile video din timeline in momentul in care le vedem afisate, asta chiar daca utilizatorii doresc ca acest lucru sa se intample sau nu.

Desi e putin probabil sa sesizati acest lucru cand verificati consumul lunar de trafic de internet, incarcarea automata a clipurilor video din timeline poate genera trafic mare de date si daca verificati aplicatia Instagram des si aveti multe clipuri video in timeline, traficul creste.

Desi cei de la Instagram insista sa nu blocheze nativ incarcarea automata de clipuri video pentru aplicatia lor, exista totusi optiunea de a bloca acest sistem pentru a nu consuma inutil trafic de internet pentru situatiile in care nu doriti sa vedeti anumite clipuri video.

Pentru a bloca incarcarea automata de clipuri video Instagram trebuie sa :

  1. Deschideti aplicatia Instagram.
  2. Apasati butonul din partea dreapta jos a interfetei de utilizator.
  3. Apasati butonul din dreapta sus a noului meniu.
  4. Accesati optiunea Cellular Data Use.
  5. Activati optiunea Use Less Data.

blocare incarcare automata video Instagram

Conform celor de la Instagram, activarea acestei optiuni va bloca incarcarea automata a clipurilor video in timeline si va reduce serios consumul de trafic de date generat de catre dispozitivele noastre, sau cel putin asta ar trebui sa resimtiti in utilizarea obisnuita a aplicatiei.

By default, Instagram preloads videos so they start faster whenever possible. If you want to reduce the amount of cellular data the Instagram app uses, you can choose not to have Instagram preload videos over cellular connections. If you choose to use less data, videos may take longer to load over a cellular connection.

Daca aveti intrebari, le astept in comentarii.