Prima Pagina iOS 9 iOS 9.3 si schimbarile ignorate de toata lumea

iOS 9.3 si schimbarile ignorate de toata lumea

iOS 9.3 este disponibil in versiunea beta 2 in momentul de fata, compania Apple intentionand sa lanseze noua versiune a sistemului de operare in preajma jumatatii lunii martie, asa ca acum aduna cat se poate de multe informatii de la cei care il testeaza.

V-am prezentat in diverse randuri noutatile iOS 9.3, insa cateva schimbari foarte importante au fost ignorate de mai toata lumea, ele avand legatura cu suportul pe care compania Apple il ofera pentru tastaturile externe conectate la tabletele sale iPad.

Mai exact, compania Apple a implementat o multitudine de scurtaturi noi in iOS 9.3, ele simplificand modul in care poate fi controlata o tableta iPad folosind o tastatura externa, in majoritatea cazurilor atingerea ecranului nemaifiind necesara pentru a utiliza o multitudine de functii.

De la accesarea Spotlight, a Siri, a unor aplicatii sau a Notifications/Control Center, iOS 9.3 aduce foarte multe scurtaturi care in mod normal ar necesita atingerea ecranului pentru indeplinire, compania Apple oferind in sfarsit functii de productivitate.

Chiar daca iOS 9.3 este oferit deocamdata in versiune beta, e putin probabil ca aceste functii noi sa fie scoase de catre compania Apple pana in momentul in care versiunea finala va fi disponibila lumii intregi, asa ca daca aveti o tableta iPad cu o tastatura externa conectata, ar fi bine sa incepeti sa va jucati cu ea.

  • sorin

    Ma indoiesc ca lumea din ziua de azi mai foloseste short-cut-uri pe tastaura pt a accesa niste functii ale unui system de operare care s-a afirmat prin optimizarea pt control touch .
    Daca Apple nu este in stare sa ofere support pt cursor , restul conteaza prea putin si tastaura e buna doar pt type .