Prima Pagina masini Porsche: iPhone-urile nu trebuie interconectate cu masinile

Porsche: iPhone-urile nu trebuie interconectate cu masinile

CEO-ul Porsche nu este un fan al evolutiilor tehnologice care au loc in momentul de fata, el afirmand intr-o conferinta recenta ca masinile companiei sale nu vor avea sisteme de conducere autonoma si alte briz-briz-uri tehnologice pe care implementate de alti producatori.

Oliver Blume, CEO al Porsche, este de parere ca iPhone-ul trebuie tinut in buzunar si nu folosit pe drum, astfel ca e putin probabil sa vedem CarPlay sau integrare directa in sistemul de infotainment pe care il integreaza producatorul in propriile masini.

Cei de la Porsche sunt de parere ca oamenii care aleg aceste tipuri de masini doresc sa detina controlul total asupra modului in care functioneaza masinile, deci nu ar avea nevoie de sisteme care ar ghida autonom masina pe drum sau eventual ar accelera si frana.

Probabil aceasta gandire are la baza studii de piata complexe prin care cei de la Porsche au aflat ceea ce isi doresc faniia cestui brand, in caz contrar decizia de a nu oferi integrare extinsa cu iPhone sau alte smartphone-uri putandu-se dovedi a fi o decizie proasta.

The comments from Porsche Chief Executive Oliver Blume show that some car makers believe their drivers want to remain firmly in control at the wheel. One wants to drive a Porsche by oneself. An iPhone belongs in your pocket, not on the road.

In ciuda faptului ca Porsche nu va integra sistem avansate de ghidare pe drum, o versiune hibrid a modelului 911 va fi lansata in 2018 cu o autonomie de aproximativ 50 KM, deci practic un scurt drum prin oras va goli bateria implementata in masina.

Porsche este recunoscut ca fiind un brand al masinilor sport si este normal sa fie reticenta in a implementa solutii eletrice in masini, insa ideea de a nu oferi tehnologie de ultima generatie privind ghidarea autonoma sau integrarea smartphone-urilor nu este ceva ce ar putea ajuta compania in viitor.

 • lucian84

  Care mai este plăcerea de a conduce o mașina sport, de a face derapaje controlate cand mașinile o sa se conducă singure ?

 • rundown

  Bine zis lucian, unde este placerea de a conduce o masina sport, sa schimbi manual vitezele, derapaje, drift… Nici un computer nu poate suplini dinamica umana..

 • Poti face derapaje controlate si la masinile care se conduc singure. Sistemele alea sunt facute pentru autostrada, in principal, iar pe autostrada nu prea poti face derapaje controlate ca nu ai unde.

 • sorin

  Unde este placerea de a conduce orice masina , daca intr-adevar masina iti ofera aceasta placere ?
  Masina autonoma va fi impusa in final cu forta , ca si interdictia de a fuma oriunde . Si nu va avea optiune sa o treci pe “manual” .
  Asta cu interdictia cu fumatul am prins-o , sper sa nu o apuc si imbecilitatea asta de masina autonoma impusa.
  BTW – cand masina autonoma calca un om , cine e responsabil ?

 • Marius Alex

  Problema se ridica atunci cand trebuie sa evite un grup mare de persoane si sa intre in alt grup mai mic de persoane la viteza mare. Responsabilul e dificil de aflat. Sunt mai multi factori care conduc la situatii de genul. Daca se stabileste ca masina autonoma nu a avut vreo eroare, atunci mai ramane factorul uman. Plus ca nu o iasa iasa vreo masina autonoma de serie din fabrica fara sa treaca niste teste riguroase de siguranta.

 • Marius Alex

  sa iasa*

 • EMP83

  Depinde cum sunt privite lucrurile. Eu fac zilnic 100 și ceva de km și sincer făcând mereu asta totul devine o rutina și dispare plăcerea de a mai conduce. Dimineata când sunt somnoros sau seara când sunt rupt de oboseala chiar mi-ar place ca masina mea sa se conducă singura. Nu mai vorbesc în situația în care pic într-un trafic aglomerat la intrare în Paris și un traseu de 30 min Il faci in 1h30! Accidente vor fi mai puține pentru ca în marea majoritate a cazurilor accidentele se produc din greșeală umana. Sigur computerul va greși mai puțin ca noi. Totuși nu mi-ar place sa fie obligatoriu, mi-ar place sa am și opțiunea sa conduc manual pentru ca sunt momente când ador asta.

 • SempreBarca 2.0

  Ma uit la amatorii de mai jos .oamenii care stau in calea dezvoltarii umane. De asemenea salut cu toata bucuria decizia de interzicere a fumatului. Mi se pare cea mai buna lege din “90…

 • ScH

  Cu un simplu buton ar dezactiva funcția respectiva dar datorită comuniștilor si nazistilor lumea evoluează mai încet. Cred ca toată lumea a auzit vorba :PE VREMEA MEA , asa ca pt mine directorul este o trotineta obosita pt ca ar putea implementat orice Inovație , ca nu toți suntem lafel si ar avea mai mulți fani si într-un final o sa implementeze si funcția sun convins 100%. Vor face exact ca atunci cand au spus ca Porsche nu o sa faca mașini diesel si ca sa vezi surpriza străzile sunt pline si lafel si acum ca si atunci cand lumea nu va mai da doi bani pe mașina ta pe benzina, diesel o vei face electrică si cu toate tehnologiile disponibile.

 • sorin

  Cum e cineva in calea dezvoltarii umane cand isi exprima o parere doar ? Si nu e vorba de dezvoltare umana , e vorba de progress tehnologic . Dupa parerea mea fiinta umana se prosteste nemai fiind obligata sa se foloseasca de reflexe si viteza in gandire si reactii cerute de o masina condusa personal . La fel cum se prosteste folosind un system de operare de telefon pe o tableta si crezand ca fac computing . La fel cum se va prosti folosind aplicatii in cloud .
  Cat despre fumat , cred ca si fumatorii ar trebui sa aiba aceleasi drepturi cu nefumatorii , adica sa poata sa fumeze in spatii destinate exclusiv lor , unde nefumatorii sa nu intre . Nu e normal ca tot spatial public sa fie destinat nefumatorilor .

 • arlin

  sorine,ai o bere virtuala de la mine👍

 • ScH

  Daca stam sa ne gândim asa ființa umană se prostește pe zi ce trece nemaifiind obligată sa isi folosească din reflexe. Daca ne uitam la vremurile din urma in care am trăit cu cheia la gât , plimbandu-ne in fiecare zi cu bicicleta si jucând fotbal in fiecare zi eu prefer vremurile de azi in care pot sa imi sun , sa imi văd copilul etc. Nu zic ca o îmbinare ar fi perfecta. Lumea e intr-o continua schimbare unele reflexe dispar altele apar.Daca Porsche nu vor sa implementeze sistemul in mașina , mașinile lor asta e fix problema lor dar in scurta perioada il vor implementa cu siguranța.

 • Olimpiu

  Right ScH cu prostitul!