Prima Pagina iOS 9 Poti face iOS 9.2.1 mai rapid pe iPhone si iPad ?

Poti face iOS 9.2.1 mai rapid pe iPhone si iPad ?

iOS 9.2.1 este cea mai rapida versiune a iOS 9 lansata pana in prezent, build-ul public fiind mai rapid decat iOS 9.3 beta, insa unii utilizatori se intreaba daca nu cumva aceasta versiune a sistemului de operare poate fi si mai rapida pentru utilizarea zilnica a iDevice-urilor noastre.

La aceasta nedumerire va va raspunde clipul video de mai jos in care veti vedea o comparatie facuta intre un iPhone 4S cu iOS 9.2.1 standard si un iPhone 4S in care au fost dezactivate anumite functii ale iOS care teoretic ar trebui sa consume destul de multe resurse.

Mai eact, vorbim despre eliminarea efectului de blur prin activarea functiei Reduce Transparency, dezactivarea Background App Refresh, activarea functiei Reduce Motion si dezactivarea sistemului de cautare universala prin intermediul Spotlight, acestea fiind doar cateva dintre consumatoarele de resurse.

Acum daca v-ati fi asteptat ca iPhone 4S cu iOS 9.2.1 standard sa se transforme dintr-o Dacie intr-un BMW dupa dezactivarea anumitor functii sau elemente grafice, ei bine probabil sunteti dezamagiti sa aflati ca nu exista vreun spor in performante dupa indeplinirea procedurii.

Practic iPhone 4S cu iOS 9.2.1 nu merge nici mai bine si nici mai rau dupa dezactivarea acelor functii care consuma resursele dispozitivelor, asa ca in final utilizatorii nu pierd si nu castiga nimic, iar rezultatele ar trebui sa fie similare si pe alte dispozitive.

 • Marius Alex

  Salutare. Am ios 8.4.0 pe iphone 6 si ma intrebam daca merita sa fac update la 9.2.1?
  Am observat ca sunt mai multe persoane care se plang, iar altele spun ca e ok. Voi ce spuneti?
  Pe 8.4 mi se misca super si nu as vrea sa imi toc nervii pe 9.2.1

 • Marius Alex

  Ma irita lag-ul cand dau slide la control center si in spotlight search. Credeti ca in versiunile viitoare de ios 9 vor rezolva problemele astea pentru iphone 6?

 • arahidu

  @mariusalex Daca aveam ios 8.4.0 faceam de mult jailbreak. Nici nu ma gandeam sa fac update.

 • m3

  Marius , tu spui singur ca pe 8.4 se mișca super …. Atunci nu înțeleg ce îți trebuie altceva … Cu probleme… 9.2.1 se mișca f bine dar mai stai pe 8.4 pana e ceva mai stabil cu iOS 9

 • adi

  Marius alex, dai linistit

 • Marius Alex

  Multimesc! 😁

 • Andrei Toma

  Rămâi pe 8.4 ..eu regret mult ca am trecut pe 9.2.1 ..

 • Andrei Toma

  ios 9.2.1 se mișcă super pe ce ? am 2 iphone 6 unul cu 8.4.1 și unul cu 9.2.1 .. 9.2.1 se mișcă execrabil pe iphone 6 .. am prieteni care au și dat telefoanele din cauza asta .. cum poti face tu asemenea afirmații ?

 • ScH

  Mie nu imi mai merge 4g- ul pe 9.2.1

 • Marius Alex

  E vreun tweak care are vreo functie legata de reducerea consumului bateriei in ios 8.4?

 • BatteryDoctor.