Prima Pagina Google Alphabet a depasit Apple, este cea mai valoroasa companie

Alphabet a depasit Apple, este cea mai valoroasa companie

Noaptea trecuta compania Alphabet a anuntat rezultatele financiare pentru T4 2015, iar reactia bursei a fost una extrem de pozitiva, astfel ca valoarea capitarlizarii sale bursiere a crescut peste cea a companiei Apple dupa incheierea sesiunilor de trading.

Capitalizarea bursiera a Alphabet ajunsese la 517.6 miliarde de dolari la inchiderea burselor, pretul actiunilor sale crescand cu peste 60 de dolari dupa anuntarea rezultatelor financiare, astfel ca valoarea companiei a crescut peste cea a Apple, adica peste cea de 534 miliarde de dolari.

Apple a castigat titlul de cea mai valoroasa companie de pe planeta in 2011 cand a depasit Exxon Mobil si cu anumite exceptii scurte nu a fost detronata pana astazi cand Alphabet l-a ocupat in urma unor rezultate financiare neasteptat de bune.

In T4 2015 incasarile Google au ajuns la 21.3 miliarde de dolari, cu 18% mai mari fata de T4 2014, profitul fiind de aproape 3.7 miliarde de dolari pentru aceeasi perioada, iar aceste rezultate au contribuit la cresterea increderii in companie si la cresterea pretului actiunilor sale.

Acestea fiind spuse, Apple a pierdut din nou in fata Google, insa vorbim despre o victorie de moral pentru cei din Mountain View pentru ca pretul actiunilor fluctueaza constant pe bursa, cresterea initiala de 60 de dolari transformandu-s epana dimineata intr-una de doar 38 de dolari.

 • Pingback: GMail are 1 miliard de utilizatori activi lunar | iDevice.ro()

 • Mihai

  When the markets closed today, Google had $517.6 billion market capitalization while Apple was at $538.7 billion.

 • Yahoo finance spune altceva.

 • Mihai

  Inca se misca.

 • Andrei

  @zaone lasand la o parte valorile exacte, tocmai ai scris ca 517.6 e mai mare ca 534 sau sunt eu prea obosit?

 • Viorel Predatorul

  Pe Yahoo sunt actualizate cotatiile in mod real: acum Google valoreaza 541.0 mld, iar Apple valoreaza 529.9 mld. Capitalizarile de piata ale celor doua companii variaza cu cateva miliarde, in functie de cum variata pretul unitar al actiunilor.

  Deocamdata, sunt amandoua la egalitate, cel putin pana nu apare o diferenta majora intre ele.

 • Mihai

  Cum stam? “Alphabet shares are currently down 4.29% since trading began this morning, dropping price of shares to a current low of 731.86. There‚Äôs still a lot of trading left in the day, so the company could make a recovery by the end of the day to hold onto its crown. Alphabet is struggling to hold onto its $516.2 billion market cap, meanwhile AAPL shares are up 0.34%, giving it a marketcap of $532.9 billion.”