Alphabet a depasit Apple, este cea mai valoroasa companie

Noaptea trecuta compania Alphabet a anuntat rezultatele financiare pentru T4 2015, iar reactia bursei a fost una extrem de pozitiva, astfel ca valoarea capitarlizarii sale bursiere a crescut peste cea a companiei Apple dupa incheierea sesiunilor de trading.

Capitalizarea bursiera a Alphabet ajunsese la 517.6 miliarde de dolari la inchiderea burselor, pretul actiunilor sale crescand cu peste 60 de dolari dupa anuntarea rezultatelor financiare, astfel ca valoarea companiei a crescut peste cea a Apple, adica peste cea de 534 miliarde de dolari.

Apple a castigat titlul de cea mai valoroasa companie de pe planeta in 2011 cand a depasit Exxon Mobil si cu anumite exceptii scurte nu a fost detronata pana astazi cand Alphabet l-a ocupat in urma unor rezultate financiare neasteptat de bune.

In T4 2015 incasarile Google au ajuns la 21.3 miliarde de dolari, cu 18% mai mari fata de T4 2014, profitul fiind de aproape 3.7 miliarde de dolari pentru aceeasi perioada, iar aceste rezultate au contribuit la cresterea increderii in companie si la cresterea pretului actiunilor sale.

Acestea fiind spuse, Apple a pierdut din nou in fata Google, insa vorbim despre o victorie de moral pentru cei din Mountain View pentru ca pretul actiunilor fluctueaza constant pe bursa, cresterea initiala de 60 de dolari transformandu-s epana dimineata intr-una de doar 38 de dolari.