Prima Pagina Gmail GMail are un numar record de utilizatori activi lunar

GMail are un numar record de utilizatori activi lunar

GMail este cel mai utilizat serviciu de posta electronica, email, compania Google anuntand ca el are nu mai putin de 1 miliard de utilizatori activi lunar in lumea intreaga, realizarea fiind cu adevarat impresionanta avand in vedere concurenta din acest segment.

Anuntul a fost facut in cursul noptii trecute cand au fost prezentate rezultatele financiare pentru T4 2015, cei de la Google avand realizari atat de impresionante incat valoarea capitalizarii sale bursiere a crescut atat de mult incat a intrecut-o pe cea a Apple.

In luna mai cei de la Google anuntau ca GMail are 900 de milioane de utilizatori activi lunar, deci baza de utilizatori a crescut cu 100 de milioane de utilizatori in 8 luni de zile, rata de crestere scazand serios fata de ceea ce s-a inregistrat in anii anteriori.

GMail este al saptelea serviciu Google care depaseste 1 miliard de utilizatori activi lunar, primele fiind Search, Chrome, Android, Google Play, Maps si YouTube, deci GMail intra intr-o lista foarte selecta de produse Google care sunt utilizate de un numar extrem de mare de persoane.

Numarul mare de utilizatori al GMail este dat de faptul ca serviciul celor de la Google este extrem de bun, cu functii avansate si performante extrem de bune, numarul de utilizatori urmand a creste in urmatorii ani, insa intr-un ritm mult mai scazut decat pana in prezent.
  • sorin

    Telefoanele cu Android care includ aplicatiile Google instalate , sunt motorul acestei cresteri . Te loghezi obligatoriu cu o adresa de Gmail , ca sa ai acces la Play Store si uite asa ai un cont activ de mail de la Google . Serviciul este destul de bun , dar fara telefoane , nu ar fi avut nici pe departe cresterea asta .

  • Liviu Verestiuc

    Sorin, aici este vb de nr de utilizatori activi ce folosesc Gmail, nu de nr de terminale Android de pe glob ce conțin încorporat gmail, care este cu mult mai mare.

  • Viorel Predatorul

    Corect! Este vorba de utilizatori care folosesc cel putin odata pe luna serviciul Gmail. Pentru mine este de un real folos, iar fara Gmail, smartphone-ul meu ar fi mai sarac 🙂