iPhone 4S cu iOS 6.1.3 vs iPhone 6S Plus cu iOS 9.1 – care este mai rapid ? (Video)

iPhone 4S cu iOS 6.1.3 si iPhone 6S Plus cu iOS 9.1 sunt comparate in clipul video de mai jos, un rus incercand sa ne arate cat de bine functioneaza cele doua smartphone-uri Apple cu versiuni diferite ale sistemului de operare, ele fiind lansate la aproximativ 4 ani distanta unul de celalalt.

iPhone 4S a aparut pe piata cu iOS 5 din fabrica, deci iOS 6.1.3 a fost oferit pentru el la mai bine de un an distanta de lansarea oficiala a terminalului, insa chiar si in aceste conditii, dispozitivul functioneaza foarte bine, chiar daca are jailbreak.

iOS 9.1 a fost lansat pentru iPhone 6S Plus in luna octombrie a anului trecut, compania Apple grabind procesul de lansare al versiunilor noi ale iOS pentru a rezolva diverse probleme de functionare si a imbunatati performantele generale ale terminalelor.

Clipul video de mai jos este vechi, are cateva luni de la publicare, insa el demonstreaza ca iPhone 4S cu iOS 6.1.3 nu este cu mult mai incet decat iPhone 6S Plus cu iOS 9.1, ba din contra, diferentele in performante nu sunt de 10x, asa cum sugereaza benchmark-urile.

Daca Apple ar permite instalarea versiunilor vechi ale sistemelor sale de operare pentru iPhone, utilizatorii acceptand riscurile de rigoare, atunci mult mai putina lume ar fi suaprata din cauza problemelor de performanta, acest clip demonstrand pe deplin acest lucru.