Prima Pagina Apple Tehnologia care poate revolutiona iPhone

Tehnologia care poate revolutiona iPhone

Compania Apple dezvolta in momentul de fata tehnologia care poate revolutia iPhone, iPad, iPod Touch sau chiar Mac-urile, asta daca vreodata cei din Cupertino se vor hotara sa implementeze un ecran tactil in calculatoarele vandute in lumea intreaga.

Conform unui brevet de inventie inregistrat pentru compania Apple zilele trecute, cei din Cupertino au dezvoltat un sistem care le-ar permite utilizatorilor sa-si controleze produsele prin simple miscari ale mainilor in fata ecranelor dispozitivelor, fara a le atinge.

Compania Apple ar folosi o multitudine de senzori de proximitate sau LED-uri cu infrarosu pentru a crea un spatiu virtual in fata ecranului care permite controlarea interfetei de utilizator si a functilor produselor Apple de indata ce mana utilizatorului trece prin el.

Am vazut o multitudine de concepte care prezinta moduri in care terminalele iPhone ar putea fi controlate folosind gesturi, iar compania Apple a luat act de preferintele utilizatorilor si dezvolta o tehnologie de acest gen, ea fiind extrem de complexa.

The use of one or more proximity sensors in combination with one or more touch sensors in a multi-touch panel to detect the presence of a finger, body part or other object and control or trigger one or more functions in accordance with an “image” of touch provided by the sensor outputs is disclosed.

Cum ar putea arata un dispozitiv capabil sa permita controlarea prin simple gesturi nu stie nimeni deocamdata, mai ales ca vorbim despre implementarea unei varietati de senzori de proximitate care sa detecteze apropierea mainii de panoul frontal si miscarile facute de catre ea.

Compania Apple testeaza o varietate de tehnologii pentru utilizatorii sai, insa de la un simplu brevet de inventie si pana la implementarea unui asemenea sistem intr-un produs finit este o cale foarte lunga, dar asta nu inseamna ca nu vom vedea vreodata asa ceva.

tehnologie revolutie iphone

 • sorin

  Si care-i noutatea sau revolutia ? Altii au tot felul de functii legate de gesturi deja . Sau s-a gandit Apple sa copieze Samsung inca odata ?

 • danny

  Au mai scos astia un brevet pentru ceva ce nu vor face niciodata! Iar daca altii vor pune in practica chestia asta vor fi atacati de Apple pentru ca le incalca drepturile de autor. Deja sunt penibili cu schitele astea!

 • Viorel Predatorul

  Parca si Samsung S4 avea ceva de genul asta: puteai folosi ecranul fara a-l atinge. Si functia de urmarire a ochilor era implementata in Galaxy, insa la vremea aia lumea spunea ca este o functie nefolositoare.

 • Mihai

  Pai chiar este nefolositoare, pentru un telefon, care se presupune ca il ai aproape de maini, mana. La un tv o fi vreo smecherie, dar de ce as face gesturi in aer ca un jedi in loc sa ating?

 • danny

  Nu stiu cat de folositoare este functie asta de pe Samsung, insa o alta este cu adevarat foarte utila! Ma refer la functia “Repaus inteligent”, adica ecranul ramane aprins atata timo cat te uiti la el. Utila este si functia prin care la glisarea cu palma peste ecran se face automat o captura a imaginii ecranului.

 • Eu

  Un fleac,așa făcea 5s meu înainte să moară!

 • amfetamin

  Pai s-a cam dovedit nefolositoare,din câte știu Samsung le-a scos pe ambele din S6,sau?

 • Olimpiu

  O aiureala incercata si de altii. Pe mine ma cred unii nebun ca vb. cu HF, dac-as mai da si din maini …

 • ‘neaFane

  Este o tehnologie lansata deja pe piata de BMW, odata cu seria 7 in 2015…

 • Aia e altceva, aici vorbim de smartphone-uri.

 • Viorel Predatorul

  Nu au mai scos-o, dar nu pot sa nu remarc faptul ca ceva scos de Samsung era nefolositor, insa daca va fi scos de Apple, va fi revolutionar 🙂