Tehnologia care poate revolutiona iPhone

Compania Apple dezvolta in momentul de fata tehnologia care poate revolutia iPhone, iPad, iPod Touch sau chiar Mac-urile, asta daca vreodata cei din Cupertino se vor hotara sa implementeze un ecran tactil in calculatoarele vandute in lumea intreaga.

Conform unui brevet de inventie inregistrat pentru compania Apple zilele trecute, cei din Cupertino au dezvoltat un sistem care le-ar permite utilizatorilor sa-si controleze produsele prin simple miscari ale mainilor in fata ecranelor dispozitivelor, fara a le atinge.

Compania Apple ar folosi o multitudine de senzori de proximitate sau LED-uri cu infrarosu pentru a crea un spatiu virtual in fata ecranului care permite controlarea interfetei de utilizator si a functilor produselor Apple de indata ce mana utilizatorului trece prin el.

Am vazut o multitudine de concepte care prezinta moduri in care terminalele iPhone ar putea fi controlate folosind gesturi, iar compania Apple a luat act de preferintele utilizatorilor si dezvolta o tehnologie de acest gen, ea fiind extrem de complexa.

The use of one or more proximity sensors in combination with one or more touch sensors in a multi-touch panel to detect the presence of a finger, body part or other object and control or trigger one or more functions in accordance with an “image” of touch provided by the sensor outputs is disclosed.

Cum ar putea arata un dispozitiv capabil sa permita controlarea prin simple gesturi nu stie nimeni deocamdata, mai ales ca vorbim despre implementarea unei varietati de senzori de proximitate care sa detecteze apropierea mainii de panoul frontal si miscarile facute de catre ea.

Compania Apple testeaza o varietate de tehnologii pentru utilizatorii sai, insa de la un simplu brevet de inventie si pana la implementarea unui asemenea sistem intr-un produs finit este o cale foarte lunga, dar asta nu inseamna ca nu vom vedea vreodata asa ceva.

tehnologie revolutie iphone