WhatsApp Messenger – record de utilizatori in 2015

WhatsApp Messenger a inregistrat o crestere record in 2015, aplicatia de mesagerie text depasind 1 miliard de utilizatori activi lunar la sfarsitul anului trecut, informatia privind atingerea acestui record de utilizatori care folosesc aplicatia fiind publicata noaptea trecuta.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a facut anuntul in cursul noptii trecute, el publicand o postare in care a anuntat ca WhatsApp Messenger are peste 1 miliard de utilizatori activi lunar, aplicatia luand un avans serios fata de competitori precum Viber, Telegram sau Skype.

Facebook a cumparat WhatsApp Messenger acum aproape doi ani de zile, iar in aceasta perioada numarul de utilizatori activi lunar s-a dublat, cele 19 miliarde de dolari cheltuite de catre compania americana fiind investiti cu cu cap, cel putin pana acum.

Desi WhatsApp Messenger nu castiga in mod oficial vreun ban ci doar genereaza costuri cu intretinerea, neoficial cei de la Facebook preiau informatii despre utilizatori si le folosesc in sistemul de reclame si pentru a vinde catre diverse companii date despre posesorii de iPhone-uri care-i folosesc serviciile.

Cu 1 miliard de utilizatori activi lunar, compania Facebook intentioneaza sa monetizeze WhatsApp Messenger in viitorul nu foarte indepartat, afisarea de reclame fiind solutia, asta avand in vedere ca WhatsApp Messenger a devenit gratuita luna trecuta.

Facebook are peste 1.5 miliarde de utilizatori activi lunar, WhatsApp Messenger are peste 1 miliard de utilizatori activi lunar, Messenger se apropie rapid de cifra de 1 miliard de utilizatori, asa ca Mark Zuckerberg nu are decat motive de lauda in legatura cu serviciile dezvoltate de catre compania sa.

Saptamana trecuta v-am vorbit si despre 41 de noutati ale WhatsApp Messenger, asa ca stiti la ce sa va asteptati de la actualizarile viitoare.

1 COMENTARIU