Apple viziteaza des laboratorul de realitate virtuala a Stanford

Saptamana trecuta v-am spus ca Apple are o echipa de ingineri care dezvolta un sistem de realitate virtuala in cadrul laboratoarelor sale din Cupertino, insa se pare ca ei nu lucreaza doar acolo, ci si in cadrul laboratorului de realitate virtuala al Stanford.

Conform celor de la Stanford, desi compania Apple nu si-a exprimat in anii trecuti interesul vis-a-vis de sistemele de realitate virtuala, in ultimele trei luni angajatii sai au vizitat de trei ori laboratoarele campusului universitar pentru urmari discutiile care au loc acolo.

Pentru a intelege cat de importanta este aceasta schimbare de atitudine, directorul fondator al laboratorului de realitate virtuala al Stanford sustine ca Apple nu a mai vizitat locatia de 13 ani si in ultimele trei luni angajatii sai au fost acolo de 3 ori.

Reprezentantii Apple au participat la demonstratii facute cu sisteme de realitate virtuala, cei de la Stanford deruland diverse proiecte sociale si nu numai pentru a demonstra cum pot schimba aceste sisteme perceptia oamenilor asupra lumii in care traiesc.

Apple hasn’t come to my lab in 13 years, except they’ve come three times in the last three months. They come and they don’t say a word, but there’s a data point for you.

Coroborand informatiile de saptamana trecuta cu aceste afirmatii ale directorului laboratorului Stanford, este cat se poate de clar ca Apple are un interes vadit pentru a dezvolta sisteme de realitate virtuala, insa ramane de vazut in ce se va materializa el.