Apple dezvolta un sistem de realitate virtuala

Apple are o echipa speciala de ingineri care dezvolta sisteme de realitate virtuala si realitate augmentata in cadrul laboratoarelor sale din Cupertino, echipa fiind secreta pana recent cand presa a aflat despre existenta ei.

Aceasta echipa de ingineri a companiei Apple a testat diverse casti pentru realitate virtuala impreuna cu alte tehnologii menite sa aduca lumea reala intr-un mediu virtual care sa poata fi experimentat de catre utilizatori intr-un mod complet nou.

Conform unei publicatii americane, cateva sute de angajati lucreata in aceasta divizie secreta din cadrul Apple, o multitudine de experti in realitate virtuala fiind angajati de-a lungul timpului, multi dintre ei venind chiar din cadrul rivalilor de la Microsoft.

Apple a cumparat compania Lytro in trecut si recent una numita Flyby, prima avand software pentru realitate virtuala si augmentata care combina imagini din lumea reala cu imagini virtuale pentru a crea o experienta ce nu este oferita de alte sisteme similare.

Cei de la Flyby au lucrat inclusiv cu Google pentru dezvoltarea unor sisteme de realitate virtuala, ei crand senzori 3D care permiteau maparea unor obiecte sau camere din lumea reala pentru a fi vizibile in aplicatii de realitate virtuala rulate pe smartphone-uri.

Pana acum echipa de angajati ai Apple a asamblat multiple prototipuri ale unor casti pentru realitate virtuala, unele fiind similare Oculus Rift sau Hololens, diverse configuratii fiind testate de catre angajatii Apple, majoritatea inspirate din ce a Oculus Rift.

Echipa care dezvolta sisteme de realitate virtuala si realitate augmentata ar fi fost formata la inceputul anului 2015, iar daca in momentul de fata s-a ajuns la cateva sute de angajati care lucreaza la acest proiect, atunci este clar ca Apple este foarte interesata de el.

Apple are o multitudine de brevete de inventie pentru sisteme de realitate virtuala si realitate augmentata, insa ramane de vazut ce va putea fi transformat dintr-un brevet de inventie intr-un produs real, iar daca totul va fi profitabil sau nu pentru cei de la Apple.

Articolul precedentCum furi 38 de telefoane mobile la un concert
Articolul următorUn indian a filmat o intreaga nunta cu iPhone 6S Plus
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.