Prima Pagina Apple Apple dezvolta un sistem de realitate virtuala

Apple dezvolta un sistem de realitate virtuala

Apple are o echipa speciala de ingineri care dezvolta sisteme de realitate virtuala si realitate augmentata in cadrul laboratoarelor sale din Cupertino, echipa fiind secreta pana recent cand presa a aflat despre existenta ei.

Aceasta echipa de ingineri a companiei Apple a testat diverse casti pentru realitate virtuala impreuna cu alte tehnologii menite sa aduca lumea reala intr-un mediu virtual care sa poata fi experimentat de catre utilizatori intr-un mod complet nou.

Conform unei publicatii americane, cateva sute de angajati lucreata in aceasta divizie secreta din cadrul Apple, o multitudine de experti in realitate virtuala fiind angajati de-a lungul timpului, multi dintre ei venind chiar din cadrul rivalilor de la Microsoft.

Apple a cumparat compania Lytro in trecut si recent una numita Flyby, prima avand software pentru realitate virtuala si augmentata care combina imagini din lumea reala cu imagini virtuale pentru a crea o experienta ce nu este oferita de alte sisteme similare.

Cei de la Flyby au lucrat inclusiv cu Google pentru dezvoltarea unor sisteme de realitate virtuala, ei crand senzori 3D care permiteau maparea unor obiecte sau camere din lumea reala pentru a fi vizibile in aplicatii de realitate virtuala rulate pe smartphone-uri.

Pana acum echipa de angajati ai Apple a asamblat multiple prototipuri ale unor casti pentru realitate virtuala, unele fiind similare Oculus Rift sau Hololens, diverse configuratii fiind testate de catre angajatii Apple, majoritatea inspirate din ce a Oculus Rift.

Echipa care dezvolta sisteme de realitate virtuala si realitate augmentata ar fi fost formata la inceputul anului 2015, iar daca in momentul de fata s-a ajuns la cateva sute de angajati care lucreaza la acest proiect, atunci este clar ca Apple este foarte interesata de el.

Apple are o multitudine de brevete de inventie pentru sisteme de realitate virtuala si realitate augmentata, insa ramane de vazut ce va putea fi transformat dintr-un brevet de inventie intr-un produs real, iar daca totul va fi profitabil sau nu pentru cei de la Apple.

 • Eu.G

  Apple dezvolta un sistem de realitate virtuala…cumpărând 2 companii care dezvoltau sisteme de realitate virtuala :)))

 • Alex :D

  E o strategie foarte buna, cumpăra companii mici cu potențial. Apple vine cu $ si planul este rezolvat.

 • Nu trolla aiurea.

 • Eu.G

  Tu vorbești serios? Imi atragi atentia ca trollez aiurea?

  Cum dracu se face oare ca srb comenteaza la fiecare articol toate tampenile din lume…la fiecare articol îl atacă pe Viorel, mai nou si pe mine, dar sa dea dracii daca i-ai facut o observație sau i-ai zis ceva, un comentariu in care jigneste nu i-ai sters..

  Exista cumva o taxa pe care daca o achitam ne putem face de cap? Putem injura si trolla in voie fara niciun stres?

  Nu te obosii sa ma blochezi ca nu-ti mai intru pe site…m-am lămurit cum sta treaba.

 • Costi

  daca trollezi pro apple e ok..:))) cum zici ceva rau..pac,sare zaone

 • sorin

  Care a fost trollingul aici ? Sau ce inseamana trolling la tine ? Omul a spus bine – asa procedeaza Apple . Nu au facut nimic ei insisi pt dezvoltare , au cumparat doua companii si poate in viitor le vor utiliza munca in ceva produse cu marul pe ele .

 • Pingback: Apple viziteaza des laboratorul de realitate virtuala a Stanford | iDevice.ro()

 • Pingback: Asa ar putea arata casca de realitate virtuala Apple | iDevice.ro()