Iata cate tablete Microsoft Surface au fost vandute in 2015

Microsoft Surface este tableta dezvoltata de catre compania Microsoft pentru a lupta cu iPad pe pietele globale, insa pana acum ea nu s-a dovedit a fi un produs chiar atat de dorit de catre utilizatorii din intreaga lume, vanzarile fiind cu mult mai mici decat cele ale Apple.

In 2015 6 milioane de tablete Microsoft Surface au fost vandute in lumea intreaga de catre compania Microsoft, cu mult mai putine decat tabletele iPad sau Samsung, cei din Cupertino comercializand 16 milioane de unitati doar in T4 2015.

Microsoft sustine ca Surface este o competitoare a ultrabook-urilor si o compara cu MacBook Air, insa majoritatea o pun pe acelasi plan cu tabletele iPad normale, o comparatie cu iPad Pro fiind mai corecta, insa nu stim cate unitati ale acestei tablete s-au vandut in 2015, ea fiind lansata in noiembrie.

Cifrele privind vanzarile Microsoft Surface sunt oferite de catre parteneri ai companiei, ele fiind cu 50% mai mari decat cele asteptate de catre analisti, Microsoft afirmand ca aceasta tableta a generat vanzari cu 29% mai mari in T4 2015, fara a oferi cifre exacte.

Microsoft shipped 2.5 million Surface-series tablets in the fourth quarter of 2015, leading to total shipments for the year reaching six million units, or 50% higher than market expectations of four million, according to Taiwan-based supply chain makers.

Pentru anul 2016 analistii se asteapta ca tabletele Microsoft Surface sa genereze vanzari mai mari cu 30% fata de cele inregistrate in 2015, deci pana la 8 milioane de unitati ar urma sa fie comercializate si abia anul acesta vom vedea o comparatie reala cu iPad Pro.

8 COMENTARII

  1. Cei care o compara cu ipad n au ce cauta in presa despre IT. Surface e un ultrabook/laptop prin simplul fapt ca are sistem de operare Windows. Ipad urile au IoS care e extrem de limitat pe langa Windows sau mac osx. E ca si cum ai compara vanzarile de laptopuri cu vanzarile ipad :/

  2. O comparatie cu ipad “pro”, care este o jucarie nu este mai corecta.
    Si spune si pretul mediu cu care a vandut Microsoft toate acele tablete. Este mai mult de dublu fata de ipaduri.

  3. Nu doar asta dar si tastatura pare poti sa o cumperi pt. Surface Pro 4 sau 3 este aproape de nivelul unei tastaturi de laptop si a primit doar review-uri pozitive.

  4. Cei care comenteaza aiurea ar trebui sa se culce. Surface e o tableta la care atasezi tastaturi externe, nu e un 2 in 1 ca sa poti numi produsul ultrabook.
    Da, are hardware de laptop, dar vorbim despre un ecran tactil mare care nu are tastatura fizica, mouse sau touchpad.
    Nu stiu ce definitie ai tu pentru tablete sau daca la tine faptul ca produsul are procesor ARM sau Intel conteaza, insa din punctul meu de vedere, tableta este un produs care este format dintr-un ecran tactil in spatele caruia exista hardware, fara tastatura fizica sau alta metoda de a interactiona cu ecranul.

  5. Tocmai ca procesorul determina sistemul de operare . Deocamdata nu exista sisteme de operare serioase pt ARM .
    Chiar daca sunt tablete amandoua , comparatia intre un gadget cu sistem de operare de telefon si o tableta cu system de operare full , e cel putin deplasata .
    Privitor la numere – cred ca e destul de clar iPad Pro nu a depasit Surface la vanzari , si daca a vandut 1 million , Apple sa fie fericita , dar nu prea cred . Si cifrele nu vor mai creste , pt ca cine a fost interesat a cumparat deja .
    I call iPad Pro – another fail – ca si Apple Watch .

  6. Nu e nimic clar in privinta iPad Pro si stiu la ce articol te referi. Eu am spus in articolul ala ca era vorba despre T4 2015. Microsoft a vandut cate 1.5 milioane de tablete pe trimestru fiscal, dar multiple modele combinate, la iPad Pro vorbim despre 1 singur model.
    Revenind la tablete, da Microsft Surface este infinit mai utila, dar to tableta e.
    Comparatia in sine nu e deplasata, ci se face pe categoria de produs, unul e foarte limitat, altul foarte complex si foarte util.
    Ca si cum ai compara o Dacie cu un Audi, stii cine castiga fara sa mai intri in ele.
    In cazul de fata Dacia se vinde mai bine ca e facuta de Dacia si nu de Audi, atat.