Apple a cumparat o companie care va creste securitatea iOS

Apple a cumparat in cursul anului trecut o companie specializata pe securizarea software-ului si a firmware-ului produselor electronice vandute in lumea intreaga, achizitia avand la baza inercarea de a face iOS, OS X si firmware-urile accesoriilor mult mai sigure decat in trecut.

LegbaCore este denumirea acestei companii, ea fiind compusa dintr-o multitudine de experti in securitate informatica, unul dintre ei numit Trammell Hudson dezvaluind achizitia facuta de catre compania Apple, ea fiind confirmata de catre fondatorul Xeno Kovah.

Cercetatorii LegbaCore au tinut o serie de prezentari despre securitate informatica pentru anumiti angajati ai Apple in cursul verii, iar acestia par sa fi fost impresionati de ceea ce au vazut, decizia de achizitie fiind bazata pe aceasta experienta initiala.

Doar o parte dintre angajatii LegbaCore par sa fi fost absorbiti de catre compania Apple, ei lucrand la securizarea software-ului unor produse Apple, iar pe masura ce lucrurile vor evolua, importanta lor in dezvoltarea iOS si OS X probabil va creste pe masura.

Cercetatorul Trammell Hudson al LegbaCore a descoperit un malware care afecteaza unele versiuni ale firmware-ului Mac-urilor companiei Apple, compania din care facea parte alertandu-i pe cei de la Apple in legatura cu problema, lucru care i-a ajutat sa isi protejeze utilizatorii.

Acestea fiind spuse, intr-un context in care guvernul american incearca sa forteze compania Apple sa reduca nivelul de securitate al iOS, cei din Cupertino cumpara companii care o pot ajuta sa creasca securitatea iOS-ului, asa ca va fi interesant de vazut cum vor evolua lucrurile.