Apple a cumparat o companie care va creste securitatea iOS

Apple a cumparat in cursul anului trecut o companie specializata pe securizarea software-ului si a firmware-ului produselor electronice vandute in lumea intreaga, achizitia avand la baza inercarea de a face iOS, OS X si firmware-urile accesoriilor mult mai sigure decat in trecut.

LegbaCore este denumirea acestei companii, ea fiind compusa dintr-o multitudine de experti in securitate informatica, unul dintre ei numit Trammell Hudson dezvaluind achizitia facuta de catre compania Apple, ea fiind confirmata de catre fondatorul Xeno Kovah.

Cercetatorii LegbaCore au tinut o serie de prezentari despre securitate informatica pentru anumiti angajati ai Apple in cursul verii, iar acestia par sa fi fost impresionati de ceea ce au vazut, decizia de achizitie fiind bazata pe aceasta experienta initiala.

Doar o parte dintre angajatii LegbaCore par sa fi fost absorbiti de catre compania Apple, ei lucrand la securizarea software-ului unor produse Apple, iar pe masura ce lucrurile vor evolua, importanta lor in dezvoltarea iOS si OS X probabil va creste pe masura.

Cercetatorul Trammell Hudson al LegbaCore a descoperit un malware care afecteaza unele versiuni ale firmware-ului Mac-urilor companiei Apple, compania din care facea parte alertandu-i pe cei de la Apple in legatura cu problema, lucru care i-a ajutat sa isi protejeze utilizatorii.

Acestea fiind spuse, intr-un context in care guvernul american incearca sa forteze compania Apple sa reduca nivelul de securitate al iOS, cei din Cupertino cumpara companii care o pot ajuta sa creasca securitatea iOS-ului, asa ca va fi interesant de vazut cum vor evolua lucrurile.

 

12 COMENTARII

  1. E regula deja la Apple sa cumpere inovatiile . Spre deosebire de ei altii sunt capabili sa cerceteze si sa produca singuri – e cazul sa mai dau exemplu Samsung care si-au dezvoltat singuri suita de Securitate/Entreprise Knox (si nu numai) ?

  2. Cu ce să cumpere Apple pe Samsung? Cu cele 16 miliarde de dolari disponibili? Cred că realizezi că Samsung nu are niciun motiv să își vândă divizia de mobile, și nici Apple nu are de gând să cumpere o divizie care nu prea generează profitabilitate.

  3. E noua lui viata . Se simte important si bagat in seama .
    Tu de ce obosesti sa mai postezi, ca oricum pari parallel cu toate subiectele ? Nu vad altceva la tine , decat ca ii faci pe altii troli pt ca nu sunt fani Apple .
    Srb – mi-ai furat licenta – parca eu am zis ca mai bag contre pe aici ca sa aiba zaone mai multe accesari ale site-ului . Procedezi intocmai ca si Apple care copiaza si apoi declara ca ei au inventat totul .

  4. Corect.Banii conduc lumea…ok,poate ca Apple nu e cea mai inovatoare companie (așa cum se auto-intituleaza),dar e bine ca achiziționează companii și inovații pe care sa le implementeze în produsele lor.