Prima Pagina iPhone De ce se inchid subit iPhone sau iPad ?

De ce se inchid subit iPhone sau iPad ?

iPhone si iPad, in special cele cu iOS 9 instalat, au o problema majora, mai exact se inchid subit in timpul utilizarii obisnuite. Am fost victima inchiderilor subite ale iPhone, stiu destule persoane care au aceasta problema si stiu ca toti va intrebati de ce se intampla acest lucru.

Inchiderea subita a iPhone sau iPad poate avea loc indiferent de mediul in care va aflati si indiferent de cata energie credeti ca aveti in baterie, in baza informatiilor furnizate de catre iOS si nu trebuie sa blamati terminalele pentru ca nu ele sau bateria lor sunt de vina.

Cauza problemei

iPhone sau iPad se inchid din senin in anumite cazuri din cauza faptului ca iOS 9 raporteaza gresit procentajul bateriei si asta din cauza unui bug existent in sistemul de operare al celor de la Apple, el fiind recunoscut de catre cei din Cupertino cu cateva saptamani in urma.

Apple nu a explicat foarte clar de ce procentajul bateriei iDevice-urilor nu este actualizat corect in iOS 9 si de ce se inchid subit iPhone sau iPad, iar acest lucru conteaza mai putin pentru ca lumea se asteapta sa primeasca produse fara probleme de acest gen, avand in vedere pretul de achizitie.

Rezolvarea

Recunoscand problema, compania Apple a oferit si o rezolvare pentru iPhone sau iPad care se inchid din senin, ea fiind teoretic implementata nativ in iOS 9.2.1 deja, dar daca aveti probleme in versiuni mai vechi ale iOS, atunci puteti face o modificare care sa readuca lucrurile la normal.

Pentru a rezolva problema iPhone sau iPad care se inchid din senin trebuie sa :

 1. Deschideti aplicatia Settings, Configurari.
 2. Accesati meniul Settings > General > Date & Time, Configurari > General > Data si Ora.
 3. Acum activati optiunea Set Automatically, Reglare automata.

Dupa activarea acestei optiuni procentajul bateriei iDevice-urilor cu iOS 9 ar trebui sa se actualizeze in mod corect si nu ar trebui sa mai aveti probleme cu iPhone sau iPad care se inchid din senin in timpul utilizarii obisnuite.

 • m3

  Nu am avut astfel de probleme

 • KlaudiNhO

  E veche problema asta

 • RaduM

  Eu am setat pe reglare automata de cand am activat telefonul!
  Chiar zilele trecut m-am trezit cu el inchis cand avea 48% baterie! Cand incercam sa il deschid imi spunea ca e bateria goala!
  Dupa 10 secunde la incarcat, s-a deschis afisand 48% baterie si l-am folosit cateva ore bune dupa!

 • sorin

  Ei , unix-ul asta care e la baza iOS , are tot felul de pitici care raporteaza ce vor ei .
  Oricum problema e mai grava decat in primele versiuni de Android care raportau incorrect nivelul bateriei , dar macar nu se stingeau si mergeau inca o buna perioada de timp pe 1% .
  Si ce legatura au data si ora cu nivelul bateriei ?

 • Costi

  cel mai stabil si optimizat..vai de ei…

 • RaduD

  Pe 6s cu 9.2.1, nu am avut aceasta problema.

 • disqus_DPH51pchVl

  Avem atat 5s cat si 6s in familie.
  Nu s-au inchis NICIODATA.

 • valist

  pe 5 deja de 2 ori intr.o saptamana si e setat pe automatic si tot se intampla…dezastru

 • Allin Magda

  Eu pățesc altceva….îmi pun iPhone i-l 6S Plus la încărcat si nu îmi arată corect procentajul bateriei…adică stagnează la un anumit procentaj care i-l am in momentul in care i-l incarc….trebuie sa intru pe net si să-l folosesc puțin pe net ca sa revină la procentajul real…chestia asta mi se trage de când am folosit câteva zile un încărcător de iPad 2….când i-l foloseam in loc sa crească procentajul bateriei îmi scădea cu acest încărcător de iPad 2….Voi ce ziceți?

 • cos2free

  Am in familie iPad air2, iPad 4g, iPhone 5s, iphone 6 plus si iPhone 6s plus si niciodată nu s-au închis din senin. Ever!!!!! Funcționează impecabil si au din toate sistemele 8.4.1 air2, iar restul 9.2. Nu s-au închis niciodată!!!!!

 • Cosmo

  Nu s-a rezolvat nativ in iOS 9.2.1 aceasta problema, mi s-a inchis astfel, iPhoneul 6S, chiar sambata dupa-amiaza si mai aveam vreo 50% baterie.
  Merci de articol!
  Chiar este inacceptabil sa livrezi pe piata un produs cu asemenea probleme, mai ales cand ceri 600 euro. Prima oara m-a lasat astfel la Paris, fara GPS sau internet, s-a inchis subit dupa cateva poze si nu se mai restartat, imi cerea sa il conectez cu USBul, norocul meu ca eram in mijlocul Parisului si nu pe cine stie ce stradute, Inacceptabil!

 • Olimpiu

  La noroc, loteria inchiderii iPhone-ului 🙁

 • Gyu

  Ce are in comun ora cu bateria ?

 • Claudiu

  Instalati ios 9.3 beta 2 si nu o sa mai aveti nici-o problema,eu la ios 9.2.1 nu mai puteam accesa safari se inchidea subit probleme cu procentajul si chiar cu bateria tinea foarte putin,acum totul merge perfect cu beta public

 • sorin

  Era normal – tu si Srb nu aveti niciodata problemele celorlalti . La voi totul este perfect .
  Ne lasi ?

 • Rudolf

  Pe 6s nu am intalnit pana acum problema asta. In schimb patesc altceva: cand ma suna cineva, suna sau vibreaza telefonul dar nu pot sa raspund, nici macar nu imi arata ecranul cu answer sau reject. Navighez normal intre ecrane, inntinp ce el suna. Apoi imi arata missed call. E nervant, dar doar uneori patesc asta

 • cdaryus

  Eu am alta problema , am un iPhone 6 64 de gb cumpărat nou din Chicago , si in timpul unui apel îmi bâzâie difuzorul, nu la toate apelurile , bănuiesc ca nu este problema cu antena ci o problema de soft ??