De ce se inchid subit iPhone sau iPad ?

iPhone si iPad, in special cele cu iOS 9 instalat, au o problema majora, mai exact se inchid subit in timpul utilizarii obisnuite. Am fost victima inchiderilor subite ale iPhone, stiu destule persoane care au aceasta problema si stiu ca toti va intrebati de ce se intampla acest lucru.

Inchiderea subita a iPhone sau iPad poate avea loc indiferent de mediul in care va aflati si indiferent de cata energie credeti ca aveti in baterie, in baza informatiilor furnizate de catre iOS si nu trebuie sa blamati terminalele pentru ca nu ele sau bateria lor sunt de vina.

Cauza problemei

iPhone sau iPad se inchid din senin in anumite cazuri din cauza faptului ca iOS 9 raporteaza gresit procentajul bateriei si asta din cauza unui bug existent in sistemul de operare al celor de la Apple, el fiind recunoscut de catre cei din Cupertino cu cateva saptamani in urma.

Apple nu a explicat foarte clar de ce procentajul bateriei iDevice-urilor nu este actualizat corect in iOS 9 si de ce se inchid subit iPhone sau iPad, iar acest lucru conteaza mai putin pentru ca lumea se asteapta sa primeasca produse fara probleme de acest gen, avand in vedere pretul de achizitie.

Rezolvarea

Recunoscand problema, compania Apple a oferit si o rezolvare pentru iPhone sau iPad care se inchid din senin, ea fiind teoretic implementata nativ in iOS 9.2.1 deja, dar daca aveti probleme in versiuni mai vechi ale iOS, atunci puteti face o modificare care sa readuca lucrurile la normal.

Pentru a rezolva problema iPhone sau iPad care se inchid din senin trebuie sa :

  1. Deschideti aplicatia Settings, Configurari.
  2. Accesati meniul Settings > General > Date & Time, Configurari > General > Data si Ora.
  3. Acum activati optiunea Set Automatically, Reglare automata.

Dupa activarea acestei optiuni procentajul bateriei iDevice-urilor cu iOS 9 ar trebui sa se actualizeze in mod corect si nu ar trebui sa mai aveti probleme cu iPhone sau iPad care se inchid din senin in timpul utilizarii obisnuite.