iPhone nu actualizeaza procentajul bateriei in iOS 9

Dupa luni intregi in care foarte multe persoane s-au plans de faptul ca iPhone si iPad nu afiseaza corect procentul bateriei disponibil pentru utilizare, iata ca Apple a gasit in sfarsit de cuviinta sa investigheze aceasta problema pentru a o rezolva.

iOS 9 are o problema mare pentru ca nu afiseaza corect procentul bateriei iPhone sau iPad, sistemul automat al iOS care ar trebui sa actualizeze procentul bateriei ramas disponibil in timpul utilizarii fiind defect, problema fiind recunoscuta chiar si de catre Apple.

Intr-un document de suport publicat in propriul website, compania Apple confirma faptul ca in iOS 9 iPhone si iPad ar putea afisa incorect procentajul bateriei disponibil pentru utilizatori, iar pentru cei care au acesta problema ofera si doua solutii destul de simple.

Prima solutie implica repornirea iPhone, iPad sau iPod Touch-ului pentru a reseta sistemul, a doua implicand accesarea Settings > General > Date & Time, Configurari > General > Data si Ora si activarea optiunii Setare Automata, Set Automatically.

Activarea acestei optiuni va verifica in mod regulat serverele Apple pentru a sincroniza ceasul vostru si a va asigura ca aveti tot timpul afisata corect ora, aceste proceduri consumand energia a bateriei in mod inutil, insa daca asa se rezolva problema, nu prea aveti de ales.

If your iPhone 6s or iPhone 6s Plus battery percentage doesn‘t update. If you change the time on your iPhone 6s or iPhone 6s Plus manually or change time zones when traveling, you might notice that the battery percentage doesn’t update. Learn what to do.

Din pacate am intampinat aceasta problema foarte des pe iPhone 6S si uneori pe iPhone 6S Plus, indiferent ce versiune a iOS 9 aveam instalata, iar pana la aparitia solutiei oferite de catre compania Apple nimeni nu stia de ce iOS 9 nu afiseaza corect procentajul bateriei iPhone sau iPad.

Compania Apple recunoaste ca trebuie sa isi verifice serverele pentru a vedea ce anume cauzeaza aceasta problema a afisarii incorecte a procentajului bateriei iPhone sau iPad, insa nimeni nu stie cat va dura pana cand lucrurile vor reveni la normal.

Acestea fiind spuse, voi ati fost afectati de problema? Vi s-au inchis iPhone-urile din senin desi mai aveati baterie disponibila ?

20 COMENTARII

  1. Daa, exact asta am pățit. Știam ca se întâmpla ceva ca rămăsese indicatorul la 22% si nu mai scădea… Pana când a scăzut de tot??. Atunci am înțeles ce s-a întâmplat…..

  2. Nu am nici o problema, oricum eu am bateria achimbata de 3 saptamani si totul functioneaza foarte bine si autonomie de 24 – 28 de ore in conditii medii de urilizare. Iphone 5 ios 9.2

  3. Nici utilizarea bateriei nu este afișata corect. La I5s am folosit iPhone vreo 2 ore si îmi arată la utilizare 20 minute

  4. Mie si când il pun sa se încarce îmi sare de la 30% la 38% intr-o secunda. Când stau pe internet îmi cade de la 70% la 80% la fel de repede si câteodată îmi sta la 40 % foarte mult. Eu am crezut ca s-a stricat bateria dar acum văd ca e problema din iOS. Ce bine ca vroiam sa o schimb ?. iOS 9.2

  5. La mine e o problema la afișajul la ultima încărcare completa; acelasi timp de ore de repaus, arata si la cele de utilizare Mai e cineva cu problema asta? Doar in iOS 9.2 am sesizat problema asta..

  6. @zaone ios-ul are demult aceasta problema cu afisarea incorecta a procentajului bateriei ,eu am vazut-o si pe ios 8 parca nu era la fel de grava dar exista.

    In ios 8 cu jailbreak pe iphone 5s cu telefonul pus la incarcat uneori procentul bateriei se blocheaza la o valoare arbitrara , daca-l deconectez de la incarcator si reconectez bateria va fi afisata corect , la fel si la descarcare .

    In alta aplicatie care verifica starea bateriei procentul raportat de aceasta este corect adica mie ios imi arata 60% si de fapt bateria raporteaza ca are peste 78% .. daca repornesc terminalul lucrurile se corecteaza .

  7. Încă n-am întâmpinat probleme de genul asta , când ajunge la 1% in câteva minute se Închide si telefonul, asta la un iPhone 6

  8. fără probleme (6s+ 9.0.2 fără jb)… de 2 saptamani am activat sincronizarea automata a orei si nu se simte chiar deloc “greu” la baterie

  9. Asa este , iOS are aceasta problema . Eu am folosit aproape sapte ore iPhone-ul 6 Plus iar cand m-am uitat la durata de utilizare avea doua ore . Cand e pus la incarcar iar procentajul ajunge la 98% ingheata ore bune atunci decuplez si cuplez la loc si arata 100% ( probabil iPhone-ul e incarcat dar procentajul arata eronat )
    Ciudata treaba pentru ca nu mereu face asta .

  10. Am patit de doua ori asta.iPhone 6 de un an vechime.
    A doua oara acum cateva zile.Dimineata iau telefonul apas pe home sa iasa din stand-by bateria 68% am spus ca-mi ajunge pe ziua respectiva si am plecat de acasa,pe scari scot telefonul sa sun,nu am fost atent ce valoare indica,cautat numarul in agenda apelat si cu telefonul la ureche aud sunetul de low battery aveam 10%
    Am verificat si singura aplicatie deschisa era telefonul.Deci nu a fost lasata vreo aplicatie deschisa ce sa-l streseze.

  11. Țin minte un articol pe iDevice despre Samsung Galaxy S3 care avea o problemă “similară”. Puneai S3ul la încărcat, și ajungea la 100%. Imediat cum scoteai cablul de încărcare, procentajul bateriei era afișat 99%.
    Țin minte că s-au făcut o mulțime de ironii pe seama asta, dar și că Samsung a reparat eroarea în câteva zile, printr-un update minor.

  12. Detin un iPhone 6 de 1 an si 3 luni…cu iOS 9.2, abslout nici o problema pe parte de baterie sau afisare incorecta a procentajului bateriei!

  13. Revin cu o precizare.
    Eram pe 9.2…. beta,imi tot cerea sa fac update.
    Mai devreme putin i-am dat update.
    9.3.1 beta
    Direct,verificare update,restartare si instalare.
    Posibil sa fi facut download atunci,stiu ca l-am lasat jos langa pat in dormitor,semnal la reteaua 5Ghz de acasa acolo are doar o linie,posibil downloadul sa-i fi consumat bateria si home screen nus-a actualizat.

  14. care e legatura dintre procentajul bateriei si data sau serverele apple?? 😐 nu prea vad logica. procentajul bateriei ar trebui sa se faca prin verificarea unui sistem din baterie care “spune” ios-ului cat este de incarcata.