Microsoft a cumparat SwiftKey

Microsoft a cumparat SwiftKey, compania din Redmond achizitionand cel compania din spatele celei mai populare tastaturi terte dezvoltate pentru terminale mobile, suma de 250 de milioane de dolari fiind cheltuita pentru aceasta investitit strategica.

Desi la o prima vedere achizitia pare sa aiba la baza dorinta celor de la Microsoft de a avea o ingineri specializati pe dezvoltarea de tastaturi terte, in realitate compania Microsoft a cumparat SwiftKey pentru sistemul de inteligenta artificiala dezvoltat de catre ea.

SwiftKey este folosita de peste 300 de milioane de utilizatori pe platformele iOS si Android, iar in ciuda fatpului ca vorbim despre o suma considerabila, multi investitori au afirmat ca ea este mai mica decat ceea ce s-ar fi asteptat sa vada acum cativa ani.

SwiftKey are peste 150 de angajati in toata lumea si o buna parte dintre ei vor fi integrati in Microsoft Research pentru a dezvolta inteligenta artificiala menita sa prezica tot ceea ce intentioneaza sa scrie utilizatorii si sa le ofere recomandarile potrivite.

Microsoft are deja pentru Windos Phone o tastatura numita Word Flow, ea urmand a fi portata inclusiv pe platforma iOS in cursul acestui an, asa ca teoria privind software-ul de inteligenta artificiala are mai multa logica decat achizitionarea doar in baza software-ului standard pentru tastatura virtuala.

Deocamdata nimeni nu stie daca Microsoft va mentine sau actualiza aplicatia SwiftKey si tastatura aferenta in viitor, insa exista sanse ca ea sa fie retrasa, desi are o baza foarte mare de utilizatori in spate.