Orange Romania are un nou CEO, la fel si Orange Moldova

2

Orange Romania a facut un anunt surprinzator in aceasta seara, actualul CEO, Jean-Franҫois Fallacher, urmand a parasi functia pe care o detine in momentul de fata in cadrul operatorului de telefonie mobila pentru a-si asuma o pozitie noua in cadrul Orange Polonia.

CEO-ul actual al Orange Moldova, Liudmila Climoc, va deveni noul CEO al Orange Romania incepand cu data de 1 mai, asta in timp ce CCO-ul Orange Romania, Julien Ducarroz, va prelua functia de CEO al Orange Moldova incepand de la aceeasi data.

Schimbari importante in conducerea Orange

CEO Orange Romania
Jean-Franҫois Fallacher, Liudmila Climoc si Julien Ducarroz

Conform celor de la Orange, noul CEO, Liudmila Climoc, are o experienta de 19 ani in domeniul telecomunicatiilor, astfel ca va prelua conducerea unui operator de telefonie mobila extrem de puternic si extrem de bine pozitionat pe piata romaneasca.

Schimbarea vine dupa ani buni in care Jean-Franҫois Fallacher si Julien Ducarroz au ghidat Orange Romania spre castigarea pozitiei de lider pe piata telefoniei mobile din Romania, cu servicii de telefonie mobila si internet mobil premiate la nivel local si international.

In momentul de fata Orange Romania are cele mai mari incasari si cel mai mare profit din industria telecom, avand si peste 10 milioane de clienti la sfarsitul anului trecut, investitiile asigurandu-i cea mai mare acoperire 4G si cel mai bun internet mobil.

“Evoluții în echipa de management a Orange România

Bucureşti, 4 februarie 2016. Orange România anunță astăzi o serie de schimbări în structura echipei de top management, ce fac parte dintr-un plan mai larg de evoluţie creat de Gervais Pellissier, deputy CEO și Executive Director al regiunii europene a grupului Orange. Astfel, Jean-Franҫois Fallacher își încheie mandatul ca Chief Executive Officer al Orange România și dă curs unor noi oportunități la Orange Polonia. În același timp, grupul Orange o numește pe Liudmila Climoc, în prezent Chief Executive Officer la Orange Moldova, în rolul de CEO al Orange România. Julien Ducarroz, care deține acum poziția de Chief Commercial Officer la Orange România, este numit CEO al Orange Moldova. Aceste schimbări vor intra in vigoare de la 1 mai 2016.

“Sunt mândru că, de-a lungul celor cinci ani petrecuți la Orange România, împreună cu echipa mea am fost perseverenți în consolidarea poziției noastre de leadership pe piața de mobil, având tot timpul atenția îndreptată către nevoile clienților. Câștigarea noilor licențe de spectru, modernizarea întregii rețele,  dezvoltarea celei mai rapide rețele 4G din țară și lansarea Orange TV, una dintre numeroasele inovații pe care le-am adus clienților noștri, subliniază succesele obținute de Orange România. Calea este deschisă pentru și mai multe servicii surprinzătoare ce vor fi lansate în România și sunt convins că echipa va continua să-i servească pe clienții noștri români cu aceeași pasiune.” a declarat Jean-François Fallacher.

Gervais Pellissier, Deputy Chief Executive Officer al grupului Orange și Executive Director responsabil cu operațiunile europene, a spus: “Aș vrea să le mulțumesc lui Jean-Franҫois Fallacher și lui Julien Ducarroz pentru contribuția lor extraordinară la succesul Orange România în timpul mandatelor lor și îi felicit pentru noile lor funcții. De asemenea, aș vrea să-i urez Liudmilei Climoc bun venit în noul rol de CEO al Orange România. Am deplină încredere în echipa de management  din Europa și sunt nerăbdător să iau parte la succesele din anii ce vor urma.”

Liudmila Climoc are o experiență extinsă în domeniul telecomunicațiilor, obținută de-a lungul celor 19 ani petrecuți în această industrie. Și-a început cariera la Orange Moldova, unde a condus numeroase proiecte și lansări comerciale importante. În 2008, Liudmila a fost promovată din poziția de Chief Sales Officer în cea de Chief Executive Officer. Sub conducerea sa, compania și-a dublat baza de clienți, la peste 2,6 milioane de clienți astăzi, consolidând astfel leadership-ul puternic al Orange în Moldova, cu o cotă de piață de 57% din sectorul de mobil. Suporter pasionat al noilor tehnologii de comunicare și o susținătoare constantă a inovației, Liudmila a asigurat într-un mod remarcabil conducerea pe plan tehnologic și pe planul inovațiilor a Orange în Moldova, unde are în palmares 2 premiere în industrie – lansarea HD Voice și HD Voice Internațional pentru mobil, înainte ca acestea să fie adoptate la scară largă în restul Europei.

“Este o mare onoare pentru mine să devin CEO al Orange România, operatorul numărul 1 în telecomunicații mobile din această țară, și să mă alătur echipei remarcabile și atât de dinamice de profesioniști. Orange România va continua să aibă toată atenția îndreptată către client, oferindu-le celor peste 10 milioane de utilizatori o experiență de neegalat, prin intermediul serviciilor de cea mai bună calitate și al celor mai utile inovații.” a spus Liudmila Climoc, viitorul CEO al Orange România.”